Опубліковано 12 березня 2020 року, 13:31

На Дніпропетровщині проходить перший форум з туризму та гостинності Dnipro Expo-2020

Виставки та обговорення, презентації та подарунки. У Дніпрі відкрився перший форум з туризму та гостинності «Dnipro Expo-2020». Представники влади й територіальних громад, навчальних закладів, готельно-ресторанного бізнесу та сфери розваг зібралися, аби обговорити туристичний потенціал регіону. 

«Дніпропетровщина має потужний туристичний потенціал – у нас цікава історія та гарна природа. Регіон багатий на унікальні промислові об’єкти, яких немає більше ніде в світі. Про це потрібно розповідати. Сьогодні розглядаємо туризм як економічну галузь, адже це і нові робочі місця, і податки, і розвиток бізнесу. Тому у стратегіях розвитку територіальних громад  окремим пунктом виділений саме розвиток туризму, - зазначила начальниця управління з питань інвестиційної діяльності та дерегуляції бізнесу Дніпропетровської ОДА Світлана Лагутенко. – Через оголошений карантин організатори форуму трохи змінили формат зустрічі. Обмежили участь школярів та студентів, зменшили кількість учасників – на кожній панелі буде до 150 слухачів». 

Власні туристичні цікавинки на форумі представили об’єднані громади Дніпропетровщини. Зокрема, Грушівська, Новоолександрівська, Підгороднянська, Петриківська, Богданівська, Межівська ОТГ та Миколаївська – Петропавлівського району.

«Підгороднє – це давня козацька слобода. За часів кріпацтва у нас не було жодного кріпака. А ще ця місцевість славилася своїми піснями. Для підняття бойового духу при козаках завжди були бандуристи і кобзарі. Тож не випадково на гербі Підгородного зображена саме бандура. Зараз у громаді діє єдиний в області та третій в Україні центр кобзарського мистецтва», - розповіла завідувачка центру кобзарського мистецтва Підгороднянської ОТГ Алла Ганжа.

«У Богданівській ОТГ є чимало цікавих місць. Це і історико-краєзнавчий музей та галерея місцевого художника у Богуславі. І скіфські кургани, і цілюще джерело Пантелеймона Цілителя. А ще – унікальний Свято-Троїцький храм з мощами святих та іконою, яка мироточить», - поділилася завідувачка сільської бібліотеки Наталя Палафірова.

На форумі обговорювали, зокрема, як просувати український туристичний продукт на міжнародний ринок, популяризувати маловідомі об’єкти Дніпропетровщини, активізувати внутрішній туризм. Також серед дискусійних тем – перспективи розвитку сільського зеленого туризму та інновації в роботі туристичного менеджера.

«Проведення туристичної виставки та форуму – визначна подія для нашого регіону та розвитку внутрішнього туризму. На Дніпропетровщині багато місць, які могли б стати туристичними перлинами краю, але про них мало хто знає. Це й етнохутори, і ландшафтні парки, і сільські садиби. Треба налагодити співпрацю між владою, громадськістю та бізнесом, й підключати до цього молодь», - сказала організаторка заходу, керівниця туристичної компанії Олеся Бровкіна.

Туристичний форум «Dnipro Expo-2020» організували за підтримки Дніпропетровської облдержадміністрації, Дніпровського факультету менеджменту і бізнесу Київського університету культури, туроператора ANEX TOUR.

Завантажуємо ще
Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux