Опубліковано 23 травня 2023 року, 17:00

На Дніпропетровщині представили нового Омбудсмана регіону

На Дніпропетровщину прибув Уповноважений Верховної Ради України з прав людини Дмитро Лубінець. Він представив нового Омбудсмана в регіоні – Михайла Карпенка. Зустріч пройшла у Дніпропетровському державному університеті внутрішніх справ. Долучилося керівництво області, очільники департаментів, правоохоронці, рятувальники, голови громад. 

«Ми бачимо, як Росія порушує усі норми міжнародного права. Дніпропетровщина працює задля зміцнення демократичної держави. Нині створюємо координаційну раду щодо підтримки ВПО. Запроваджуватимемо Інститут помічника ветерана. Наш пріоритет – відстоювати права і свободи мешканців», – зазначила заступник начальника Дніпропетровської ОВА Ірина Грицай. 

«Підтримуємо програму безбар’єрності першої леді Олени Зеленської. Розробили план до 2027 року. Прагнемо, щоб обласні соціальні і медичні заклади забезпечували усі потреби наших жителів. Це – один із аспектів захисту прав людей», – зазначив голова Дніпропетровської обласної ради Микола Лукашук. 

Реагує на порушення прав українців Офіс Омбудсмана. Він працює за 9 основними напрямками. Зокрема, це захист прав військових, звільнення полонених, повернення дітей на територію України, доступ до публічної інформації та захист персональних даних, справедливе правосуддя, міжнародне співробітництво та євроінтеграція.

«Нині працюємо над створенням регіональної мережі представництв Офісу Омбудсмана. В кожній області призначили людину, яка відповідатиме за стан дотримання прав мешканців на цій території. Його головне завдання – зустрічатися, спілкуватися з громадянами і допомагати їм», – підкреслив Уповноважений Верховної Ради України з прав людини Дмитро Лубінець. 

Він представив нового Омбудсмана Дніпропетровщини – Михайла Карпенка.

«Дніпропетровщина працює у надскладних умовах. Моя мета – допомогти вирішити нагальні проблеми регіону. Я відкритий до діалогу. Буду особисто виїжджати до громад, різних інституцій. Окрему увагу приділяю спілкуванню з громадським сектором. Задля цього створимо експертну раду», – сказав Михайло Карпенко. 

На Дніпропетровщині організовують і консультаційний центр Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини. Сучасний офіс, де допомагатимуть переселенцям, родинам захисників, військовополонених, зниклих безвісти та усім мешканцям регіону.


Завантажуємо ще
Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux