Опубліковано 12 червня 2020 року, 18:06

На Дніпропетровщині побудували сучасний річковий перевантажувальний термінал

На Дніпропетровщині побудували потужний перевантажувальний термінал. Його звела компанія «Нібулон» у селі Марянське Апостолівського району. Це – перший обєкт компанії в регіоні, де будуть приймати, зберігати та відвантажувати зерно на річковий транспорт. На відкриття терміналу завітали  міністр інфраструктури України Владислав Криклій та очільник регіону Олександр Бондаренко.

«Один з пріоритетів Уряду та Верховної Ради – досягти транспортного балансу. Аби в країні розвивалися не лише автомобільні, залізничні та морські перевезення, а й річкові. Тому відкриття такого терміналу – знакова подія для всієї України. Компанія «Нібулон» – яскравий представник соціально відповідального бізнесу та гарний приклад для інших компаній », – зазначив міністр інфраструктури України Владислав Криклій.

Річковий термінал філії «Зеленодольська» побудували за три місяці. Він повністю механізований та автоматизований. Одночасно там можуть зберігати до 76 тис тон сільгосппродукції та щодоби відвантажувати на водний транспорт 12 тис тон збіжжя.

«Перевантажувальний термінал – найсучасніший технологічний об’єкт в області. Поява такого підприємства надзвичайно важлива як для розвитку аграрного сектору регіону, так і в цілому для української економіки. А ще – це додаткові робочі місця для мешканців громади та надходження до бюджету», – сказав голова Дніпропетровської облдержадміністрації Олександр Бондаренко.

На території звели 20 зерносховищ силосного типу, 4 з них – для зберігання вологого зерна. Встановили три автомобілерозвантажувачі та 2 сушарки, облаштували вантажний причал. А ще – сучасну виробничо-технологічну лабораторію.

«Почали будувати аграрний комплекс у надзвичайно складний період – під час пандемії коронавірусу. Над терміналом протягом трьох місяців працювали майже 1,5 тис фахівців з різних областей України. Поєднали у цьому проєкті найбільш ефективні інноваційні рішення, сучасніші технології та найкраще європейське обладнання, – сказав генеральний директор компанію «Нібулон» Олексій Вадатурський. – Відтепер місцеві аграрії зможуть скоротити витрати на транспортування вирощеної продукції та стати учасниками зовнішньоекономічної діяльності. А громада отримуватиме стабільні кошти за рахунок податків».

Компанія «Нібулон» – український інвестор, сільгосптоваровиробник та експортер. Мають мережу перевантажувальних терміналів та комплексів з приймання, зберігання і відвантаження зернових й олійних культур.

Завантажуємо ще
Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux