У Дніпрі зібралися найвправніші юні кухарі України – випускники закладів профтехосвіти. Вони змагаються за титул найкращого кулінара. Демонструють теоретичні знання та практичні вміння. Як проходять змагання – у фоторепортажі Дніпропетровської ОДА.
У Дніпрі обирають найкращого кухаря серед випускників закладів профтехосвіти
За перемогу змагаються 25 учасників із усіх регіонів України
Демонструють теоретичні знання та практичні вміння
Вражають журі приготованими стравами:
….фаршированим курячим філе зі складним гарніром…
… та яблуками-фрі
«Насамперед оцінюємо смак страви, а вже потім презентацію. Також звертаємо увагу на дотримання техніки безпеки під час приготування. Деякі учасники вже вразили», – пояснив шеф-кухар, голова журі Кирило Нагорнянський
Дніпропетровщину представляє учень Дніпровського центру професійної освіти Денис Гуцул
«Професія кухаря – важка, але дуже цікава. Вона дозволяє розкрити весь творчий потенціал людини. Він проявляється в момент подачі страви, адже враження від їжі багато в чому залежить від гарної презентації», – поділився Денис
Кулінарний «бій» – у розпалі
Робота кипить
Із Полтавщини на змагання приїхала Анастасія Майборода. Дівчина каже, готує із 12 років. Перша її страва – шарлотка з яблуками
«Усі суперники дуже сильні, адже вони – найкращі в своїх областях. Але я вірю у перемогу. Зробила для неї все можливе», – сказала Анастасія
Кращих із кращих юних кухарів оголосять уже завтра
Шестеро переможців протягом року отримуватимуть стипендію Президента України