Опубліковано 28 січня 2021 року, 15:30

На Дніпропетровщині новоспеченим матусям знову видають «бебі-бокси» 

Яскравий та наповнений усім необхідним для перших місяців життя немовляти. На Дніпропетровщині відновили практику дарувати новоспеченим матусям «пакунок малюка». Вже отримали першу партію та вручили щасливим породіллям. Про це повідомила заступниця голови Дніпропетровської облдержадміністрації Ольга Горб.

Молода матуся Єлизавета Лазаренко народила маленьку Вероніку п’ять днів тому. Гарненьку, із рожевими щічками – справжню принцесу. Вага 3200 г,  зріст 51 см. Сьогодні разом із донечкою вирушає додому.

«Я була приємно здивована, коли дізналася, що знову почали видавати при народжені дитині «бебі-бокси». Я вже роздивилася свій пакунок. Там багато всього корисного – пелюшки, памперси, навіть пляшечка та пустушка. Майже нічого не потрібно докуповувати. Виписуємося з «приданим», – радіє Єлизавета Лазаренко.  

Жанна Гострикова стала мамою хлопчика лише декілька годин тому. Каже, ім’я сину ще не придумала.

«Ця дитина для мене вже четверта. Маю тепер три синочки і «лапочку» донечку», – розповіла породілля. – Сьогодні я також отримала «пакунок малюка». Там гарні якісні речі. Кольорова гама універсальна. Підходить як для хлопчиків, так і для дівчаток».

Пологове відділення Центру матері та дитини ім. Руднєва – одне з найбільших в області. З першої партії медзаклад отримав 200 «бебі-боксів».

«Матусі, які виписуються сьогодні, всі отримали «пакунки маляти». До речі, минулої доби у нашому пологовому був справжній «бебі-бум». На світ з’явилися аж 9 маленьких мешканців області. Це дуже гарний показник народжуваності», – розповів генеральний директор Центру матері та дитини ім. Руднєва Ігор Македонський.

Сам пакунок став ще міцнішим та важчим. Його можна навіть перший час використовувати як дитяче ліжечко. У наборі є матрац та ковдра. Загалом,  продумане гарне наповнення. Там одяг для немовлят, засоби гігієни для дитини та мами. А ще іграшки, пелюшки, рушники. Родзинки – розвиваючий килимок та демісезонний комбінезон-трансформер.

«До області приїхали перші в новому році «пакунки малюка». Загалом 457 «бебі-боксів». На найближчі два місяці Дніпропетровщина замовила 3,5 тис наборів. Вони надходитимуть поступово невеликими партіями. Молодим мамам й татам не потрібно буде бігати по магазинам, щоб купити найнеобхідніше. Матимуть усе під рукою та насолоджуватимуться батьківством», – зазначила заступниця голови Дніпропетровської ОДА Ольга Горб. 

Вартість одного «бебі-боксу» – 5,7 тис гривень. Їх закуповують державним коштом, тож для молодих батьків вони безкоштовні. Набори почали видавати у 2018 році. Останні півроку замість пакунків батьки отримували кошти. Нині практику дарувати «бебі-бокси» відновили. Відповідний закон підписав Президент України Володимир Зеленський.

«Бебі-бокси» – з усім необхідним для новонароджених на перші декілька місяців

Молоді матусі роздивляються наповнення подарунків із захватом

Упаковані з любов’ю і турботою

У пакунку пелюшки трьох видів, шапочки, боді, брязкальця

До виписки з пологового – актуальний подарунок

Відновленню традиції вручення «пакунків малюка» раді не тільки матусі, а й лікарі

Пологове відділення Центру матері та дитини ім. Руднєва отримало 200 «бебі-боксів»Пологове відділення Центру матері та дитини ім. Руднєва отримало 200 «бебі-боксів»

Наповнення – універсального кольору

Завантажуємо ще
Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux