Опубліковано 18 березня 2020 року, 13:45

На Дніпропетровщині медиків навчають оперативно та безпечно виявляти хворих на коронавірус

Нині на Дніпропетровщині в усіх центрах первинної меддопомоги проходять тренінги для медиків. Сімейні лікарі разом із фельдшерами «швидких» відпрацьовують дії з виявлення коронавірусної інфекції. Такі заняття запровадили, аби медики на практиці «стикнулися» з «хворим» на інфекцію, навчилися діяти чітко, злагодженно, професійно. Про це сповістив директор департаменту охорони здоров’я Дніпропетровської ОДА Валерій Сердюк.

«Усі медзаклади області мають чіткі інструкції, як діяти у разі виявлення хворого на коронавірус або підозри такої інфекції у пацієнта. Теорію лікарі мають добре відпрацювати на практиці. Життя завжди вносить свої корективи, тож краще їх врахувати заздалегідь. Аби у реальній ситуації діяти оперативно і максимально убезпечити себе та інших від небезпечної інфекції, – зазначив директор департаменту охорони здоров’я Дніпропетровської ОДА Валерій Сердюк. – Загалом навчально-тренувальні заняття пройдуть в усіх 68 ЦПМСД та 414 амбулаторіях області».

Тренінг вже провели і на базі центру первинної меддопомоги Покрова. До нього долучилися сімейні лікарі Нікополя, Марганця, Кривого Рогу, Томаківки.

Для учасників змоделювали ситуацію. Жінка тільки-но повернулася з Італії, в неї підвищилася температура, тож вона прийшла до місцевого ЦПМСД.

«Відпрацювали всі дії від «А» до «Я». Від звернення «хворої» до реєстратури, огляду її лікарем, виклику «швидкої» – до визначення лікарні, в яку мають доставити жінку. При цьому врахували всі заходи безпеки, які повинен здійснити лікар», – розповів головний лікар Покровського ЦПМСД Олексій Леонтьєв.

Такі тренінги допомагають покращити роботу Центру, побачити «прогалини», що потребують негайного усунення, підкреслив Олексій Леонтьєв.

«Завдяки заняттям тепер знаємо, як краще спілкуватися із пацієнтом та його рідними. А ще – яким чином можна оптимізувати та мінімізувати дії медиків заради досягнення оперативності», – додав він.

Навчально-тренувальні заняття з виявлення коронавірусної інфекції на Дніпропетровщині організовують Дніпропетровська ОДА разом із Дніпропетровським обласним лабораторним центром МОЗ, обласним центром екстреної медичної допомоги та медицини катастроф, обласним центром громадського здоров’я.

Завантажуємо ще
Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux