Опубліковано 20 квітня 2021 року, 15:30

На Дніпропетровщині американо-німецьким препаратом від COVID-19 вакцинували майже 250 людей 

В області другий день триває імунізація американо-німецькою вакциною від коронавірусу. Препаратом виробництва Pfizer/BioNTech вже щепили майже 250 людей – підопічних та працівників геріатричних пансіонатів. Про це повідомив заступник директора департаменту охорони здоров’я Дніпропетровської ОДА Олексій Григорук.

«В області створено чотири мобільні бригади, які вакцинують препаратом виробництва Pfizer/BioNTech. Зокрема, у Дніпрі, Кам’янському, Томаківці, Кривому Розі», – розповів Олексій Григорук.  

Він додав, що найперше щеплюють людей в інтернатах закритого типу – вихованців та працівників. Наступна група – рятувальники ДСНС та прикордонники.

У Дніпропетровському геріатричному пансіонаті за перший день вакцинували понад сто підопічних та співробітників. Сьогодні планують щепити стільки ж.

Працює мобільна бригада з п’яти медпрацівників. Спочатку огляд, далі вакцинація. Після процедури пацієнт ще 30 хвилин знаходиться під наглядом лікаря.

«Тут мешкають люди з інвалідністю та хронічними захворюваннями. Вакцинація для них – перша необхідність, – вважає медсестра мобільної бригади Вікторія Сажина. – Ми серйозно готувалися до імунізації американо-німецьким препаратом. Пройшли курс навчання у Києві та два семінари у Дніпрі».

Одним із перших показав приклад директор геріатричного пансіонату Олег Кондрашевський.

«У пансіонаті нині мешкають 550 підопічних. Вакцинуємо тих, хто не має протипоказань», – розповів Олег Кондрашевський. – Люди зможуть зустрітися із родичами. Адже зараз через карантин відвідування заборонені».

Василь Матір на інвалідному візку опинився після падіння з восьмого поверху. Доглядати за ним, каже, нікому, тож вирішив жити у пансіонаті.

«Вдячний, що нас вакцинують. Сьогодні отримав першу дозу, почуваюся добре. Тепер буду захищений. Адже знаю, що хвороба підступна та небезпечна», – сказав Василь Матір. 

«Кажуть, вакцина хороша. Вирішив зробити щеплення. Влітку безперешкодно зможу до санаторію поїхати», – додав мешканець інтернату Анатолій Торянік.

Лікарка-стоматолог геріатричного пансіонату Олена Патріна також серед тих, хто вакцинувався.  

«Бабуся-пацієнтка у мене на прийомі була. Як виявилося потім, хвора на коронавірус. Я не заразилася, та більше ризикувати не хочу», – сказала Олена Патріна. 

Перші 1170 доз вакцини Comirnaty виробництва компаній Pfizer/BioNTech Дніпропетровщина отримала 18 квітня. Загалом очікуємо 11,6 тис доз. У розмороженому вигляді вакцина може зберігатися не довше п’яти діб. В область препарат доправлятимуть невеликими партіями.

Перед вакцинацією – обов’язковий огляд лікаря

Особливо  щеплення необхідні літнім людям

В одному флаконі шість доз американо-німецької вакцини

 У Дніпропетровському геріатричному пансіонаті – більш ніж півтисячі підопічних

Тепер вони будуть захищені від коронавірусу

Завантажуємо ще
Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux