Опубліковано 17 червня 2020 року, 13:52

На Дніпропетровщині 13 родин переселенців отримали житло у реконструйованому гуртожитку 

У Чумаківській громаді урочисто вручили ордери від власного житла 13 родинам переселенців. Для них реконструювали колишній гуртожиток професійно-технічного училища. На першому поверсі облаштували окремі квартири, на другому – кімнати. Новоселів привітав голова Дніпропетровської облдержадміністрації Олександр Бондаренко. 

«Сьогодні ми віддали ключі 13 родинам. Близько 30 людей стали новоселами. Хочеться, щоб їм тут жилося комфортно та безпечно. На цьому зупинятися не збираємося. Маємо в області програму з реконструкції аналогічних будівель під житло для переселенців. Також в цьому році виділяємо кошти на понад 70 квартир родинам АТОвців у Кривому Розі», – зазначив очільник області Олександр Бондаренко. 

Реконструкцію проводив Український фонд соціальних інвестицій. Фінансував проєкт – Німецький банк розвитку KfW. Окремо з обласного бюджету виділили понад півмільйона гривень на меблі, благоустрій території, проведення електричних мереж.

«Громаді вдалося виграти конкурс соціальних інвестицій від Українського фонду соціальних інвестицій. Ще отримали кошти від обласної та місцевої влади. В результаті забезпечили житлом переселенців, –  розповіла сільська голова Чумаків Валентина Стець.  Відновили колишній гуртожиток професійно-технічного училища. Він понад 20 років не використовувався за призначенням». 

Будинок з утепленим фасадом, новою покрівлею, вікнами, дверима, індивідуальною котельнею, системами водопостачання і водовідведення.

В кожній окремій квартирі облаштували санвузол та кухню. Для самотніх громадян – санвузли та кухонні блоки для загального користування.

«Ми залучаємо світовий досвід і гроші та вкладаємо їх в економіку України. Найперше – соціальну сферу,  – зазначив консультант із взаємодії з органами влади Українського фонду соціальних інвестицій Сергій Кадигроб.  – Загалом у Дніпропетровській області відремонтували для переселенців 81 квартиру та 29 кімнат у гуртожитках».

Одна з новоселів, Галина Мельник, п’ять років тому приїхала до Чумаків з Алчевська Луганської області. Працює квіткаркою. Каже, тікала з синами від війни. Спочатку родина мешкала у родичів, потім на орендованій квартирі.

«Ми з синами майже пять років прожили в орендованому помешканні. Нині щасливі, що маємо власний куток. Коли мені подзвонили з сільради і сказали, що виділяють житло, я спершу не могла повірити, – поділилася радістю Галина Мельник. – Цілий день ходила під враженням. На цих вихідних переїжджатимемо. У квартирі є все необхідне. Можна заходити і жити».  

Загальна вартість реконструкції гуртожитку – близько 12 млн. грн.

Завантажуємо ще
Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux