Опубліковано 20 грудня 2017 року, 09:30

Молодіжні центри Дніпропетровщини – у десятці кращих в Україні
Допомога особливим дітям, волонтерство та дозвілля молоді. А ще – виховання української інтелігенції у студентському середовищі та молодих політиків – на селі. Цим займаються молодіжні центри Дніпропетровщини, що увійшли в топ кращих в Україні, – розповів заступник начальника управління молоді та спорту ДніпроОДА Владислав Яцук.

«Три наші молодіжні центри були визнані кращими в Україні. Вони увійшли у національний топ за результатами конкурсу, проведеного на всеукраїнському молодіжному форумі в Харкові. Тепер досвід наших активістів вивчає вся країна», – зазначив Владислав Яцук.

Нагороду за кращі молодіжні практики отримали волонтерський клуб «Даруємо радість», дніпровський студентський хаб «Кузня української інтелігенції» та молодіжний центр розвитку громади у селі Спаське.

«Займаємося неформальною освітою молоді – проводимо різні тренінги, організовуємо гуртки. А ще – залучаємо молодих людей до політичної діяльності в районній молодіжній раді», – розповів активіст Роман Кучма.

Студенти ДНУ створили у Дніпрі «Кузню української інтелігенції» – на базі «читалки» в гуртожитку істфака. Там хлопці та дівчата можуть ознайомитися з рідкісними книгами, переглянути улюблений фільм, скористатися Інтернетом та обговорити із друзями цікаві теми за чашкою чаю. У «кузні» проводять тренінги, засідання англомовного клубу та організовують різні квести.

«Десь півроку тому з друзями загорілися ідеєю створити молодіжний центр. Почали з проекту майбутньої «кузні», який намалювали на папері, – і робота закипіла, – поділився студент історичного факультету ДНУ Гліб Стрижко. – Маємо власний невеличкий кінотеатр та бібліотеку – понад 500 книжок українською та англійською мовами. За три місяці у нас вже півсотні читачів».

Активісти з благодійної організації «Даруємо радість» допомагають дітям та молодим людям із особливими потребами, із малозабезпечених та багатодітних родин адаптуватися до повноцінного життя у суспільстві. Проводять тренінги з розвитку корисних навичок в інтернатах та на базі власного інклюзивного молодіжного центру. До роботи залучають психологів та своїх колишніх вихованців.

«Наші вихованці тепер вже дорослі самостійні люди – створили волонтерський клуб на базі нашої організації. Вони – яскравий приклад того, як попри все можна бути успішним і насолоджуватись життям», – розповіла директор благодійного фонду «Даруємо радість» Ольга Шелест.

Загалом на Дніпропетровщині – більше 40 молодіжних центрів.

Бажаєте долучитися до молодіжного руху чи створити у себе в районі або селі власний простір? Звертайтеся до управління молоді та спорту ДніпроОДА: м. Дніпро, вул. Володимира Антоновича, 70 або за телефоном (056) 770 67 17.


Молодіжні центри Дніпропетровщини – у десятці кращих в Україні
Завантажуємо ще
Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux