Опубліковано 09 серпня 2024 року, 10:30

Молоді Дніпропетровщини вручили обласну премію та відзнаки

Напередодні Дня молоді на Дніпропетровщині відзначили найкращих. Найперше, лауреатів обласної премії. Цьогоріч за ініціативи очільника регіону Сергія Лисака її вручали вперше. Також під час святкових урочистостей хлопці та дівчата отримали подяки і вітальні листи. Про це повідомили в ОВА.

«Цілеспрямовані, ініціативні, талановиті. Молоді хлопці та дівчата – надія країни. Їм випало жити у непрості часи. Втім, вони стали опорою для держави. Юному поколінню відбудовувати її та вести до розквіту. Своїми ідеями, нестандартними рішеннями», – зазначив начальник Дніпропетровської ОВА Сергій Лисак. 

На здобуття премії подали заявки понад сто претендентів. Конкурсний відбір проводила спеціальна комісія. Кошти виплачуються одноразово. Розмір премії – 16 тис грн. Грошове заохочення отримали двадцять переможців.

«Вдячність молоді, яка стала величезною рушійною силою новаторства та прогресу. Яка має неабиякий потенціал. Ці хлопці та дівчата надзвичайно здібні, розумні. Вміють проявити себе у різних сферах. І заслуговують на особливі подяки та визнання», – додала заступник очільника регіону Ірина Грицай.

Подавалася на обласну премію членкиня молодіжної ради при ОВА Єлизавета Таран. Зізнається, не могла упустити цієї можливості.

«Щаслива, що стала лауреаткою. Адже багато робила для розширення молодіжної політики. Витратити отримані кошти збираюсь на навчання», – сказала Єлизавета. 

Окрім нагородження керівництво області оголосило про початок нової ініціативи – стажування в ОВА.

Очільник профільного міністерства Матвій Бідний у відеозверненні зазначив, що Дніпропетровщина серед лідерів України за потужністю молодіжного руху. Багато теплих слів сказала легенда театру та кіно Ада Роговцева.

Урочистості хлопці та дівчата доповнили нетворкінгом. Організували алею можливостей. Презентували свою діяльність.

Тетяна з Синельниківського району працює у сфері IT. Декілька місяців тому дівчина запустила у рідному селі проєкт. Проводить кінопокази просто неба для дорослих та дітей. Планує поширювати ініціативу на всю Україну.

«Перший сеанс зробила біля свого подвір’я. На нього прийшло понад 20 людей. Тепер імпровізований кінозал облаштувала на стадіоні. Туди сходяться більш ніж 80 односельців. Є умови для комфортного перегляду. Атмосфери додають свічки та гірлянди. Ще я люблю фотографувати глядачів. Друкувати світлини і робити міні-виставки. Пригощаю малечу попкорном», – розповіла Тетяна. 

День молоді у Україні відзначають щороку 12 серпня.

Завантажуємо ще
Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux