Опубліковано 06 червня 2017 року, 18:00

Міжнародну трасу Дніпро-Запоріжжя капітально ремонтують вперше за 30 років – Валентин Резніченко
Транспортну магістраль державного значення між Дніпром та Запоріжжям капітально ремонтують вперше за роки незалежності України. Також ремонт ведеться на трасах Дніпро-Кривий Ріг та Дніпро-Донецьк, повідомив голова ДніпроОДА Валентин Резніченко.

«Дніпропетровщина – лідер за темпами дорожнього будівництва в Україні. Переконані, зможемо відновити всю транспортну інфраструктуру області за кілька років. Сьогодні роботи ведуться не тільки на комунальних дорогах, а й на трасах міжнародного значення. Вже працює техніка у криворізькому, донецькому та запорізькому напрямках. Йдеться не про ямковий ремонт – тільки про капітальний», – наголосив Валентин Резніченко.

Трасу Дніпро-Запоріжжя капітально не ремонтували з 80-х років минулого століття. При тому, що інтенсивність руху в цьому напрямку складає майже 12 тисяч автомобілів на добу, третя частина з них – вантажівки.

«Ми з року в рік включали цей напрямок у план ремонту. На сьогодні з держбюджету на роботи виділили майже 71 мільйон гривень. Але це тільки частина. До кінця року очікується повне фінансування для завершення ремонту. Роботи ведуться з двох боків – від Дніпра та від кордону із Запорізькою областю», – розказав заступник начальника Служби автомобільних доріг з ремонту та утримання Іван Лебединський.

На трасі Дніпро-Запоріжжя техніка працює майже місяць. Наразі підрядники пройшли більше трьох кілометрів, усього планують відремонтувати 36 км. У комплексі робіт – вирівнювання дороги, укладання 12-сантиметровгого пласту асфальтобетону та верхнього шару дорожнього покриття.

«Роботи ведуться згідно з технічним завданням. Ми забезпечені всією необхідною технікою, маємо асфальтові заводи. Для нас це знайома робота, нічого складного. Укладаємо за добу майже 1,5 тисячі тонн асфальту. Не будемо чекати холодів та непогоди. Все зробимо в сезон, сприятливий для асфальтування», – запевнив заступник директора підрядної організації Сергій Нестеренко.

Водій Олександр із Дніпра радіє, що трасу Дніпро-Запоріжжя нарешті почали ремонтувати належним чином.

«Їжджу тут регулярно. Наразі дорога почала змінюватися на краще. Дякувати поки що нікому не буду, бо ж робота не завершена. Якщо йдемо в Європу, треба відповідати її вимогам. Ми, водії, навіть готові більше сплачувати податків, тільки б результат був», – каже Олександр.

Приватний підприємець Геннадій Надєїн часто їздить цією трасою у бізнесових справах.

«Гарно, що нарешті гривня витрачається за призначенням. Сподіваюся, ми все-таки матимемо європейські дороги. Треба вчитися у наших закордонних друзів, як автошляхи ремонтувати та обслуговувати. Все у нас вийде», – вважає водій.

У другому півріччі планують розпочати роботи ще на одній трасі державного значення – Дніпро-Нікополь.

Серед інших найважливіших інфраструктурних проектів – ремонт автошляху Нікопольської дамби, другої черги об'їзної дороги навколо Дніпра, а також будівництво цілковито нової траси сполученням Царичанка-Кобеляки-Решетилівка.

Крім ремонту автомагістралей, на Дніпропетровщині другий рік поспіль ремонтують комунальні дороги. Понад 300 шляхів вже зроблено, у планах на 2017 рік – ще 160.


Транспортну магістраль державного значення між Дніпром та Запоріжжям капітально ремонтують.


Це вперше за роки незалежності України.


«Ми з року в рік включали цей напрямок у план ремонту. Нарешті з держбюджету на роботи виділили кошти. Роботи ведуться з двох боків – від Дніпра та від кордону із Запорізькою областю», – розказав Іван Лебединський.


Техніка працює майже місяць.


«Їжджу тут регулярно. Наразі дорога почала змінюватися на краще. Якщо йдемо в Європу, треба відповідати її вимогам. Ми, водії, навіть готові більше сплачувати податків, тільки б результат був», – каже Олександр.


Підрядники пройшли більше трьох кілометрів.


«Гарно, що нарешті гривня витрачається за призначенням. Сподіваюся, ми все-таки матимемо європейські дороги», – вважає Геннадій Надєїн.


У комплексі робіт – вирівнювання дороги...


...укладання 12-сантиметровгого пласту асфальтобетону


...та верхнього шару дорожнього покриття.


Усього планують відремонтувати 36 км.


«Для нас це знайома робота, нічого складного. Укладаємо за добу майже 1,5 тисячі тонн асфальту. Не будемо чекати холодів та непогоди. Все зробимо в сезон, сприятливий для асфальтування», – запевнив Сергій Нестеренко.


Також ремонт ведеться на трасах Дніпро-Кривий Ріг та Дніпро-Донецьк


Роботи мають завершитися на всіх трьох магістралях до кінця вересня.
Завантажуємо ще
Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux