Опубліковано 01 жовтня 2018 року, 16:30

Міжнародний книжковий фест Book Space у Дніпрі відвідали тисячі читачів (ФОТОРЕПОРТАЖ)

На три дні Дніпро перетворився на справжню літературну столицю. Біля Дніпропетровської ОДА та в самій адмінбудівлі проходив міжнародний книжковий фест Book Space, який відвідали тисячі читачів. На них чекали ярмарок, презентації новинок, поетичні читання, виставки, лекції, музичні виступи, спілкування з авторами. Як це було – далі. 

Фестиваль проходив на кількох майданчиках…

….біля ДніпроОДА…

… у самій адмінбудівлі …

…у Парку ракет

….сквері Героїв.

Книги – на будь-який смак.

«Почула в новинах про форум, і мені захотілося сюди прийти. Дуже задоволена. Великий вибір, очі розбігаються, все хочеться придбати. Особливо сподобалося, що тут присутні автори книг. Це справжнє велике свято», – поділилася дніпрянка Ніна Журінська

На книжковий фест Book Space завітали майже 60 видавців.

«Приємно, що ми потрапили на першу книжкову виставку у Дніпрі. У нашому доробку двомовні й тематичні словники. Є і знакова література, зокрема, український переклад билин київського циклу. Останні кілька років зосередилися на довідковій літературі. Практично за один день фесту розійшовся словник діалектизмів. Я здогадувався, що у Дніпрі високоінтелектуальний читач – тепер переконався на власні очі. Безмежно вдячний за виставку і страшенно задоволений, що на неї потрапив», – сказав приватний видавець з Києва Вадим Карпенко.

Читачі знають, чого хочуть.

«Це визначна подія. Чекали на неї давно. Багато авторів. Тільки з нашого видавництва їх приїхало більше десяти. Програма насичена, просто зашквар. Вразило, що дняпряни знають, якого чтива вони хочуть. Сподіваюся, такий книжковий фестиваль стане традиційним», – зауважив представник видавництва «Старого Лева» Богдан Кулик.

На фест з’їхалися 80 авторів з України, Франції, Польщі, Данії, США, Німеччини та інших країн.

Серед гостей – відома українська письменниця Ірена Карпа.

«Я Дніпро знаю давно. З 98-го року приїздила сюди, адже в митній академії навчалися мої друзі. Це місто моєї тусовочної молодості. Щаслива, що такий культурний захід відбувається саме тут. Супер, що прийшла така ідея. Організація на високому рівні. Браво! Бажаю, щоб цей фестиваль став таким же культовим, як у Львові чи Києві», – сказала письменниця Ірена Карпа. 

Аж із Франції приїхав історик та письменник Андре Рош,…

….який презентував свою книгу про чоловіків «Перша стать».

Мешканці Дніпропетровщини першими прочитають роман письменника-фантаста Яна Валєтова «Чужі сни». Книга щойно вийшла з друку.

«Сидячи у поїзді, разом з дружиною придумали сюжетні ходи. Твір про подружжя, яке має двійників у паралельному світі. У мене немає чисто жанрових романів. Я дотримуюся одного закону – книга має бути захоплюючою», – розказав автор.  

Придбати книги можна було у книжкових павільйонах.

«Наша родина дуже любить читати. Прищеплюємо цю любов й донці.   Знайшли чимало цікавинок і для дорослих, і для дітей. Взяла Володимира Яворівського «Автопортрет з уяви». Це роман про непересічну долю Катерини Білокур. На фесті така незвична атмосфера, що не хочеться йти», – поділилася дніпрянка Ольга Яковлєва.

Працювали доросла…

…та дитяча зони.

«Такі форуми традиційні у Львові, столиці. Чекав, коли ж нарешті буде в нас. І дочекався. Величезний вибір літератури – української, зарубіжної, дитячої. Купив певно примірників десять. Автори поставили автографи. Це круто», – розказав переселенець з Донецька Василь Жгун.

Твори різножанрові.

Про війну на Донбасі можна було почути з перших вуст. 

«Ми, АТОвці, приїхали зі своїми спогадами, репортажами, публіцистикою. Автори з артилерії, піхоти, волонтери, – сказав АТОвець, автор книги «Нотатник демобілізованого» Назар Розлуцький. – У своїй книзі розповідаю, як у складі 55-ї артилерійської бригади служив на Донбасі. Твір – у жанрі публіцистичного репортажу. Прагнув написати книжку, яка була б доступною  для різних читачів, аби кожен зрозумів, що відбувається на Сході країни». 

Для наймолодших – «Абетка». Її презентували дніпровці Олександр Колодченко й Костянтин Писаревський. Автори переконані, формувати незалежну українську думку треба з колиски.

Україні треба популяризувати творчість композитора Миколи Леонтовича, який написав колядку «Щедрик».  На цьому наголосила відома письменниця і сценарист Ірен Роздобудько…

….під час презентації книги «Прилетіла ластівочка».

«Те, що зараз відбувається у Дніпрі, – це своєрідний культурний шок. Те, що книжковий міжнародний фестиваль тут відбувається вперше, вражає. Хочеться, аби його підтримали, щоб на нього ходили люди», - сказала авторка.

Серед відвідувачів книжкового фесту – державний секретар Мінкульту України Ростислав Карандєєв

«Мої емоції співпадають з враженнями тисяч читачів, які прийшли на книжковий форум. Це прекрасно, що люди прагнуть до книжки, а ще краще, що є видавництва, які можуть задовольнити читацький попит», – наголосив він. 

Кожен фестивальний день завершувався концертами. Виступали гурти DZ’OB, Quarpa та учасники джазового проекту Мар’яни Савки «В саду».

Book Space тривав три дні.

Вхід був безкоштовний.  

Організатори масштабного заходу – Дніпропетровська ОДА та програма «Культурна столиця».

Далі буде…

Завантажуємо ще
Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux