Опубліковано 12 жовтня 2018 року, 19:00

Міністр інфраструктури Володимир Омелян проінспектував хід будівництва вагових майданчиків на дорогах Дніпропетровщини

На в’їздах до міста Дніпро облаштовують два вагові майданчики для контролю вантажівок. Хід будівництва  проінспектував міністр інфраструктури України Володимир Омелян під час перебування в регіоні. 

«Поява габаритно-вагових комплексів – дуже правильний підхід, якщо ми хочемо зберегти новозбудовані та відремонтовані дороги. Вдячні обласній владі Дніпропетровщини, яка закуповує такі комплекси, – зазначив міністр інфраструктури України Володимир Омелян. – Майбутнє – за автоматичними системами зважування. Вони спрацьовують під час руху. Плануємо по всій Україні збудувати близько 300 таких автоматичних комплексів. Бажаю, щоб Дніпропетровщина була серед перших, де вони з’являться».

Один габаритно-ваговий комплекс зводять у полтавському напрямку – на трасі Н-31 Дніпро-Кобеляки-Царичанка-Решетилівка, поблизу села Партизанське.

Основу під другий закладають на автомагістралі М-04 Знам’янка-Луганськ-Ізварино – в 10-ти км від Дніпра в напрямі Миколаєва.

Незабаром розпочнеться будівництво ще двох ГВК на донецькому та запорізькому шосе.

«Щорічно в області капітально ремонтуємо як комунальні шляхи, так і державні траси. Таке завдання Президента України Петра Порошенка. Аби вберегти автодороги від перевантажених фур, на під’їздах до Дніпра зводимо кілька габаритно-вагових комплексів. Роботи – у співфінансуванні обласним і міським коштом», – зазначив голова Дніпропетровської ОДА Валентин Резніченко.

Вагу фур контролюватимуть пересувні лабораторії «Укртрансбезпеки».

Фахівці нагадують, на державних магістралях заборонено рух транспорту вагою більше 40 тонн, на шляхах місцевого значення маса машини не має перевищувати 24 тонни.

«Завдяки таким майданчикам вага фур буде під контролем. У разі порушення – штраф. На добровільну сплату – місяць. В іншому випадку – примусове стягнення в судовому порядку. Тільки так зможемо попередити руйнацію відремонтованих доріг», – акцентував радник голови Дніпропетровської ОДА Юрій Голик.

«Перевантаження може зіпсувати найякіснішу дорогу. Тож із появою вагових комплексів на магістралях буде забезпечений порядок», – сказав голова Дніпропетровської обласної ради Гліб Пригунов.

У планах – облаштування аналогічних вагових майданчиків на в’їздах до Кривого Рогу, Павлограда, Кам’янського, Марганця та інших міст Дніпропетровської області.

На в’їздах до Дніпра облаштовують вагові майданчики для контролю вантажівок

Хід будівництва проінспектував міністр інфраструктури Володимир Омелян

Завдяки таким майданчикам вага фур буде під контролем

Один із габаритно-вагових комплексів зводять на трасі Н-31 Дніпро-Кобеляки-Царичанка-Решетилівка,..

..поблизу села Партизанське

У планах  – облаштування аналогічних вагових майданчиків на в’їздах до інших міст області


Завантажуємо ще
Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux