Опубліковано 20 жовтня 2021 року, 13:30

Міні-футбольне поле, ігровий майданчик, тренажери: у Покровському ліцеї оновлюють стадіон

На території Покровського ліцею в Синельниківському районі облаштовують сучасне спортивне «містечко». Із міні-футбольним полем зі штучним газоном. Ігровим майданчиком – із безпечним гумовим покриттям. Про це розповів голова Дніпропетровської ОДА Валентин Резніченко.

«Створюємо сучасні умови для занять фізкультурою та спортом у різних куточках регіону. Працюємо і в Покровському. Там оновлюємо стадіон місцевого ліцею», – зазначив Валентин Резніченко.

Покровський ліцей побудували у 1978-му. Поряд з будівлею був і стадіон. А саме – ґрунт і трава. Учні згадують, як ганяли м’яча просто пилюкою.

Нині стадіон реконструюють. Роботи – за програмою Президента України Володимира Зеленського «Велике будівництво».

«Вдячні за такий чудовий подарунок нашим дітям. Уроки фізкультури проходитимуть на сучасному стадіоні. Це великий шанс для розвитку спорту в громаді», – підкреслила голова Покровської громади Світлана Спажева.

На стадіоні підрядники вже уклали штучний газон майбутнього міні-футбольного поля. Залишилося засипати його кварцовим піском та гумовою крихтою.

«Матимемо новеньке футбольне поле, із крутими справжніми воротами. Мрію якомога швидше пограти там із хлоп’яками. Думаю, нам буде зручно. Більше не заважатимуть камінці, і м’яч не буде в пилюці», – поділився учень 3-го класу Дмитро Пилипенко.

Поряд із полем будівельники облаштовують майданчик для гри у баскетбол і волейбол. Нині там готують основу під асфальт.

«Зверху нанесемо гумове покриття. Воно – нетравматичне і зручне для ігрових видів спорту. Буде і розмітка», – сказав інженер проєкту Сергій Богдан. 

На стадіоні установлять і тренажери. А ще – бруси, перекладини, лави.

«Раніше займалися фізкультурою просто на траві. А тепер нам таку красу побудують! Швидше б відкрили вже стадіон. Кортить побігати там», – поділилася учениця 3-го класу Маша Засекіна.

Вчителька фізкультури Тетяна Пристромко каже, із новим стадіоном зміниться і формат уроків.

«Зазвичай левову долю часу відводимо на легку атлетику. Тепер можна буде грати у футбол, баскетбол, волейбол. Це дітям більше до вподоби», – розповіла Тетяна Пристромко.

У планах – облаштувати біля іншого навчального корпусу майданчики для ігор і розваг найменших учнів. Установити гірки й гойдалки. Зробити і смугу перешкод – для проведення уроків допризовної підготовки юнаків.

У Покровському ліцеї – понад 750 учнів.

Завантажуємо ще
Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux