Опубліковано 11 листопада 2021 року, 12:30

Медики Дніпропетровщини щодня роблять майже 30 тис щеплень від COVID-19 

На Дніпропетровщині продовжується кампанія з вакцинації від коронавірусу. Щодня в області роблять майже 30 тис щеплень. До масової імунізації долучилися й студенти Фахового коледжу зварювання та електроніки ім. Патона. Про це повідомили у Дніпропетровській облдержадміністрації.

«Маємо у регіоні 40% вакцинованих дорослих. Наближаємося до цифри у 2 млн зроблених щеплень. Активнішою стала студентська молодь. Мобільні бригади виїжджають у навчальні заклади», – зазначила в.о. директора департаменту охорони здоров’я ДніпроОДА Вікторія Кулик.

Вона додала, що в області працює 120 мобільних бригад. Одна з них розгорнула тимчасовий пункт вакцинації у гуртожитку Фахового коледжу зварювання та електроніки ім. Патона.

«Серед нашого викладацького складу вакциновані 100% людей. Педагоги показали приклад учням. Нині діти свідомо прийшли робити щеплення. Неповнолітні – у супроводі батьків», – сказала заступниця директора коледжу з виховної роботи Оксана Майборода.  

Вакцинуватися виявили бажання з півсотні студентів коледжу. Ще 140 імунізувалися раніше в пунктах щеплення.

Четвертокурсник Олександр Южаков привів разом із собою бабусю. Пояснив, хоче захистити від COVID-19 рідну людину.

«Варто виділити час та прийти вакцинуватися. Від цього ти нічого не втратиш. Лише набудеш – імунітет від небезпечної хвороби», – вважає Олександр Южаков.  

«Онук і дочка дуже радили вакцинуватися. Я довго вагалася. Три тижні тому від коронавірусу померла близька родичка. Це стало останнім поштовхом», – сказала бабуся студента Неля Кушнеренко.

Неповнолітніх вакцинували препаратом Comirnaty від Pfizer-BioNTech. Саме цією вакциною рекомендовано щеплювати дітей, віком від 12 років. Загалом в області ще є AstraZeneca, CoronaVac, Moderna.

«У мене серед друзів є лікарі. Вони багато розповідали про необхідність вакцинації. Мама хворіла у важкій формі. Було страшно, дуже за неї хвилювалася», – поділилася майбутній маркетолог Поліна Рузанова. 

Вакцинуватися на Дніпропетровщині можна і у понад 30 центрах масової імунізації та у більш ніж 200 пунктах щеплення.

«Багато й часто виїжджаємо, вакцинуємо. У закладі освіти щеплюємо перший раз. Як лікар можу сказати одне: імунізуватися потрібно. Щоб змінилася ситуація, яка триває в Україні», – закликала лікарка мобільної бригади Інна Шарамок. 

Загалом в Дніпропетровській області зробили понад 1 млн 880 тис щеплень від COVID-19. Двома дозами вакцинувалися більш ніж 773 тис людей.

Завантажуємо ще
Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux