Опубліковано 14 квітня 2020 року, 14:58

Медикам Дніпропетровщини передали 30 тис експрес-тестів на коронавірус

Медикам Дніпропетровщини передали 30 тис експрес-тестів на коронавірус. Їх розподілять по госпітальним базам регіону та будуть використовувати для первинної діагностики  COVID-19. Це – допомога області від Благодійного Фонду Ріната Ахметова разом з ДТЕК та Метінвест, повідомив очільник регіону Олександр Бондаренко.

«Дякуємо компаніям, які із першого дня боротьби з коронавірусом взялися допомагати області. Тільки спільними зусиллями зможемо зупинити пандемію, – зазначив голова Дніпропетровської облдержадміністрації Олександр Бондаренко. – Завдяки співпраці Обласного штабу протидії коронавірусу та підприємств регіону регулярно забезпечуємо наших медиків захисним одягом та дезінфікуючими засобами. Нещодавно отримали понад 10 тисяч високоточних ПЛР-тестів, нині бізнес-партнери передали велику партію експрес-тестів».

30 тисяч експрес-тестів на коронавірус передав області Благодійний Фонд Ріната Ахметова разом з компаніями ДТЕК та Метінвест, які працюють в регіоні.  Передусім експрес-тести будуть використовувати для перевірки контактних осіб.

«Обласна влада спільно із бізнесом роблять усе, щоб медики відчували себе захищеними. Цінуємо будь-яку допомогу, яку отримує лікарня, – сказав головний лікар ОКЛ ім. Мечникова Сергій Риженко. – Експрес-тести не дають 100% підтвердження того, що людина захворіла на COVID-19. Вони призначені для первинної діагностики пацієнтів. У боротьбі із коронавірусом дуже важливо оперативно виявляти носіїв інфекції, аби локалізувати захворювання та не допустити поширення вірусу».

Найближчим часом тести розвезуть по госпітальним базам регіону. Зокрема, їх отримають медзаклади Дніпра, Кривого Рогу, Кам’янського, Павлограда й Першотравенська.

«Як соціально відповідальний бізнес ми розуміємо, наскільки важливо зараз підтримати не лише співробітників наших підприємств, а в цілому Дніпропетровщину. У тісній взаємодії з обласною владою та громадами визначили, яка допомога потрібна найперше. Фонд Ріната Ахметова вже спрямував 300 млн. гривень на забезпечення українських лікарень обладнанням, експрес-тестами та костюмами захисту. Переконані, що тільки спільні дії представників влади, бізнесу та суспільства допоможуть вирішити усі завдання, які стоять перед країною у ці непрості часи», – підкреслив представник ДТЕК у Дніпропетровській області Олександр Савенко.

«Співпраця з Обласним штабом протидії коронавірусу та міськими штабами дозволяє нам працювати більш злагоджено. Допомагаємо не лише госпітальним базам регіону. Забезпечуємо необхідними засобами сільські фельдшерсько-акушерські пункти та районні лікарні Дніпропетровщини», – сказав представник компанії Метінвест, член Обласного штабу протидії коронавірусу Дмитро Мурашко.

Нині на Дніпропетровщині – 71 лабораторно підтверджений випадок коронавірусу. Вісім мешканців області одужали.

Завантажуємо ще
Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux