Опубліковано 27 червня 2017 року, 13:30

«Медик – це спосіб життя, стан душі», – медсестра Наталія Карабут (LIFESTORY)
Турбота про здоров'я недужих та повернення їх до повноцінного життя дають усі підстави називати професію медика особливою, шляхетною. Сьогоднішня героїня рубрики ДніпроОДА «Наші люди» – медсестра обласної лікарні ім. Мечникова Наталія Карабут.

Першими її пацієнтами були ляльки та плюшеві ведмедики. Дівчинка вкладала іграшки в рядок і суворо наказувала: «Досить рюмсати! Як не будете лікуватися – не одужаєте».

Для більшої переконливості одягала білий халат - щоправда, завеликий на кілька розмірів, та робила водні ін’єкції справжнім шприцом. Батьки, дивлячись на ігри доньки «в лікаря», були переконані: у сім’ї підростає майбутній медик.

«Знала, що буду медиком, навіть варіантів інших не було, – посміхається Наталія Карабут. – Пішла по стопах матері: вона теж усе життя в медицині».

Студенткою медучилища Наталія проходила практику у 2-й нейрохірургії «Мечки». Каже, так сподобалося, що й залишилася там працювати.

Свій робочий день медсестра Карабут характеризує коротко: «Вгору ніколи глянути». Вісім годин – аналізи, обхід з лікарем, видача пігулок, крапельниці…Що додає сил? Бажання допомогти пацієнтам.

«У нашій роботі ніяк не обійтися без милосердя та теплого слова. Душевне ставлення до хворого – запорука успішного лікування», – ділиться професійними секретами медик.

Найбільшим досягненням у свої 22 роки Наталія вважає перемогу в цьогорічному конкурсі медсестер Дніпропетровщини. Спочатку її визнали найкращою в місті, потім – в області. Наразі дівчина готується заявити про себе на цілу країну.

«Буквально щодня з'являються нові препарати, вдосконалюються методи лікування. Тож медику слід завжди бути, як то кажуть, у тонусі, оновлювати знання – і не порушувати при цьому головного правила «Не нашкодь», – розмірковує медсестра.

У медицині Наталія Карабут три роки. Зізнається: за цей час жодного разу не засумнівалася у правильності обраної професії.

«В медицині без покликання не обійтися. Коли любиш свою роботу, тебе не дратують ані скарги хворого, ані його прохання про допомогу. Медик – це спосіб життя, стан душі», – впевнена Наталія Карабут.

Рубрика ДніпроОДА «Наші люди» – про цікавих, талановитих, працьовитих та цілеспрямованих жителів Дніпропетровщини. Знаєте людину, чия історія захоплює та надихає? Напишіть про неї та надішліть розповідь разом із фото на електронну скриньку nashiludi8@gmail.com.


«Медик – це спосіб життя, стан душі», – медсестра Наталія Карабут





Завантажуємо ще
Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux