Опубліковано 20 вересня 2018 року, 12:30

Майже 3 тис мешканців Ляшківської громади обслуговуватиме нова амбулаторія – Валентин Резніченко

У Ляшківці Дніпропетровська облдержадміністрація облаштовує першу амбулаторію. Медзаклад працюватиме у будівлі колишнього фельдшерсько-акушерського пункту, який саме реконструюють. Старими у півстолітній будівлі залишаться лише стіни, все інше буде нове. На відкриття амбулаторії чекають майже 3 тисячі мешканців громади, повідомив очільник області Валентин Резніченко.

 «Сільські мешканці, як і містяни, мають отримувати якісну меддопомогу. До того ж, медицина має бути доступною кожному. На цьому робить акцент Президент України Петро Порошенко, - зазначив голова Дніпропетровської облдержадміністрації Валентин Резніченко. – В області «з нуля» будуємо лікарні, приводимо до ладу старі медзаклади. З нетерпінням на відкриття нової амбулаторії чекають майже 3 тис мешканців Ляшківської громади. Медзаклад облаштовуємо у будівлі колишнього фельдшерсько-акушерського пункту». 

 Рахує дні до відкриття амбулаторії й Ольга Сиса, яка мешкає в Ляшківці вже 30 років. За меддопомогою звертається часто – то тиск поміряти, то з приводу болю у суглобах проконсультуватися. Раніше у селі був лише ФАП, у якому приймав фельдшер. До лікаря потрібно було їхати аж до Царичанки, а це – 10 кілометрів.

«Це дуже незручно! Молоді ще можуть добратися, а що ж робити літнім людям? – бідкається жінка. – До того ж, наш місцевий фельдшерсько-акушерський пункт був у катастрофічному стані, як то кажуть, минуле століття. Літом спека страшенна, взимку – холодно, аж у куртках сидимо».

 А ще у ФАПі зовсім не було водопровідної води та підводила електропроводка, згадує завідуючий Яків Омелян. В оновленій будівлі пацієнтам буде не тільки комфортніше, додав він. Відкриття амбулаторії дозволить значно розширити перелік послуг.

«Буде сімейний лікар, денний стаціонар, лабораторія для аналізів, гінекологічний та стоматологічний кабінети, - розповів Яків Омелян. – Люди будуть отримувати якісну меддопомогу». 

 Нині будівлю колишнього ФАПу вже не впізнати. В одноповерхівці утеплили фасад та оздобили його яскравою плиткою. Замінили покрівлю та вікна. У розпалі – внутрішні роботи. Будівельники зробили перепланування кімнат, приступили до оздоблення.

«Подвір’я амбулаторії буде освітлене, викладене плиткою, стоятимуть лавки. А ще плануємо  висадити багато троянд, аби людям було приємно, - поділилася в.о. секретаря Ляшківської громади Анна Постольник. - Самотужки такий ремонт наша громада не подужала б. На допомогу прийшла Дніпропетровська облдержадміністрація». 

Доки ФАП переобладнують під амбулаторію, фельдшер приймає пацієнтів у місцевій школі.

На Дніпропетровщині працює 420 амбулаторій.

Замість ФАПу у Ляшківці буде сучасна амбулаторія

 Ольга Сиса: «Наш місцевий фельдшерсько-акушерський пункт був у катастрофічному стані, як то кажуть, минуле століття»

У будівлі вже замінили покрівля та вікна

Яків Омелян: «В амбулаторії буде сімейний лікар, денний стаціонар, лабораторія для аналізів, гінекологічний та стоматологічний кабінети»

Нині роботи кпить всередині

Будівельники перепланували приміщення…

та виконують оздоблювальні роботи

Анна Постольник: «Самотужки такий ремонт наша громада не подужала б. На допомогу прийшла Дніпропетровська облдержадміністрація»

В оновленій будівлі пацієнтам буде комфортно

У новій амбулаторії будуть обслуговувати близько 3 тис мешканців громади

На Дніпропетровщині працює 420 амбулаторій.

Завантажуємо ще
Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux