Опубліковано 02 липня 2021 року, 10:00

Літаки з Кривого Рогу до Києва літатимуть кожен будній день

Майже місяць українська авіакомпанія Windrose Airlines літає за новим маршрутом Київ – Кривий Ріг – Київ. За цей час «повітряним таксі» скористалися понад 700 пасажирів. З 5 липня рейсів стане ще більше – п’ять на тиждень.

«Промислова столиця України тепер має авіасполучення з державною столицею. Людям доступний комфортний та швидкий транспорт. Переліт Кривий Ріг – Київ займає менше години», – зазначив перший заступник голови Дніпропетровської ОДА Володимир Орлов. 

Він додав, що це сучасний європейський підхід, коли пасажири можуть дістатися літаком у будь-яку точку всередині країни.

«Менш ніж за чотири тижні Windrose Airlines здійснила між Києвом та Кривим Рогом 16 рейсів. Транспортними послугами скористалися понад 700 пасажирів. Дуже зручно побудована логістика. Виліт зранку. Можна провести цілий день у столиці, а ввечері повернутись назад», – сказав голова Дніпропетровської обласної ради Микола Лукашук.

Новим маршрутом курсує авіалайнер Embraer ERJ-145. В майбутньому компанія планує здійснювати перельоти літаками ATR-72-600. Вони спеціально розроблені для регіональних рейсів.

«Розвиваємо в рідному місті різні види транспортного сполучення. Запуск нового авіарейсу з Кривого Рогу на Київ дає зручність, мобільність, безпеку. А також заощаджує час криворіжців», – зазначив Криворізький міський голова Костянтин Павлов. 

За графіком, з 5 липня літаки прямуватимуть з київського «Борисполя» до Кривого Рогу щодня з понеділка по п’ятницю. Виліт – о 20:35. Раніше курсували тричі на тиждень.

Збільшать до п’яти й рейси Кривий Ріг – Київ. Літаки підніматимуться в небо по будням о 07:35.

«Зараз будуються чудові дороги. Та люди повинні мати вибір, яким транспортом користуватися. Подорожувати повітрям чи землею. Такий вибір можливий завдяки втіленню інфраструктурної програми Президента України Володимира Зеленського», – розповів депутат Криворізької міської ради Олександр Фастовець. 

Українська авіакомпанія Windrose Airlines у червні запустила регулярні авіарейси з Києва до трьох міст: Ужгорода, Чернівців, Кривого Рогу. Всього на карті польотів перевізника 12 точок. Зокрема, Київ, Львів, Івано-Франківськ, Харків, Дніпро, Одеса, Херсон, Запоріжжя, Миколаїв.

«Ми поєднали міста. В планах за кілька років зробити на кожному маршруті до 5 рейсів на день, – поділився заступник генерального директора компанії Windrose Олег Левченко. – Авіаційний транспорт один з найбезпечніших. Хочемо, аби українці літали частіше, стали мобільнішими».

Пасажири кажуть, справді відчули переваги повітряного транспорту.

«Я ніколи не користувалася літаком. Сьогодні маю круту можливість здійснити свою мрію», – зізналася пасажирка Карина Рибітька.

Дівчина розповіла, що вони з подружкою вдало здали сесію і вирішили зробити собі подарунок – полетіти на вікенд до столиці. Їдуть відпочивати.


Завантажуємо ще
Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux