Опубліковано 30 квітня 2020 року, 16:01

Лікарні Дніпропетровщини отримали велику партію захисних засобів

Декілька десятків тисяч ізоляційних халатів, костюмів біозахисту, респіраторів та хірургічних масок. А ще – бактерицидні рециркулятори для знезараження повітря та опромінювачі. Такий медичний вантаж надійшов до лікарень Дніпропетровської області. Поставку організували компанія ІНТЕРПАЙП та БФ «Відродження регіону». Загалом за два дні вони передали медзакладам засоби індивідуального захисту, обладнання та витратні матеріали на суму 12,8 млн грн.

«Вдячні бізнес-партнерам за вкрай необхідну для наших медиків допомогу. Разом маємо подолати епідемію та її наслідки, а головне – зберегти життя і здоров’я мешканців. Найперше – захистити тих, хто в епіцентрі боротьби з COVID-19. Цього разу компанія ІНТЕРПАЙП та благодійний фонд «Відродження регіону» передали медикам області обладнання, засоби індивідуального захисту та витратні матеріали на суму 12,8 млн грн», – зазначив голова Дніпропетровської облдержадміністрації Олександр Бондаренко.

Сьогодні вантаж доставили до Новомосковської центральної міської лікарні. Це одна з 19-ти госпітальних баз області. Два відділення клініки виділили під лікування хворих на коронавірус та пневмонію. Загалом – 75 ліжок. Наразі там 13 пацієнтів. Заклад приймає мешканців міста, Магдалинівського та Новомосковського районів.

Від компанії Інтерпайп та БФ «Відродження регіону» працівники лікарні отримали 20 бактерицидних рециркуляторів повітря, два опромінювачі, електрокардіограф, безконтактні термометри та інгалятори. А ще – по 1,2 тис ізоляційних халатів та костюмів біозахисту, по 2 тис – респіраторів та хірургічних масок.

«Це не перша поставка. Дуже вдячні благодійникам за допомогу! Нам стануть у нагоді і опромінювачі та рециркулятори, і засоби індивідуального захисту», – поділилася головний лікар Наталія Сіренко. 

Гуманітарну допомогу також отримав обласний центр екстреної медичної допомоги, який об’єднує усі бригади «швидкої» Дніпропетровщини. Медичні засоби доставили і до Нікопольської міської лікарні, обласного онкодиспансеру та інших закладів області. Загалом медикам передали 26 тис респіраторів 3-го ступеня захисту, 16 тис хірургічних масок, 13,5 тис костюмів біозахисту, 3,2 тис ізоляційних халатів, 55 бактерицидних рециркуляторів та опромінювачів.

«Компанія ІНТЕРПАЙП привезла до України велику партію засобів індивідуального захисту загальною вартістю 36 млн гривень. Частину цих засобів ми вже передали до лікарень Дніпра. Тепер на черзі – бригади «швидкої» та інші клініки Дніпропетровської області. Як соціально відповідальному бізнесу, для нас вкрай важливо забезпечити міста, в яких мешкають тисячі наших співробітників та їх сім’ї», – сказав голова правління «ІНТЕРПАЙП НМТЗ» Андрій Санін. 

Загалом компанія ІНТЕРПАЙП разом із фондами Олени та Віктора Пінчуків надала на боротьбу з коронавірусом в області та країні 114 млн грн.

Нині в Україні – понад 10,4 тис випадків коронавірусної хвороби. Із них 347 – на Дніпропетровщині.

Завантажуємо ще
Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux