Опубліковано 03 серпня 2020 року, 17:43

Лікарі та шахтарі Кривого Рогу отримали державні нагороди

Шахтарі, лікарі, медсестри, багатодітна матір та випускник військового ліцею, за плечима якого – справжній геройський вчинок. Президент України та Прем’єр-міністр відзначили 10 криворожан. Нагороди, посвідчення та подяки вручив голова Дніпропетровської ОДА Олександр Бондаренко.

«Передаю відзнаки тим, хто прославляє наш регіон своїми вчинками та сумлінною працею. Ці люди гідні пошани і подяки. Найщиріші вітання – і трудовим колективам, у яких вони досягають професійних успіхів. Бажаю не зупинятися та прагнути нових звершень», – сказав голова Дніпропетровської ОДА Олександр Бондаренко.

Трьом медикам Кривого Рогу присвоїли почесне звання «Заслужений лікар України». Олена Партоєва майже чверть століття пропрацювала в 1-й інфекційній лікарні міста. Починала з лікаря, а зараз вже виконує обов’язки директорки закладу.

«Така висока нагорода – оцінка не тільки моєї роботи, а, перш за все, нашого колективу. Дякую за відзнаку керівництву нашої держави, що підтримує медиків у такий непростий час. Без цієї допомоги ми б не змогли виконати всі поставлені завдання і гідно відповісти на сучасні виклики», – розповіла Олена Партоєва.

Президент України відзначив і Галину Мосіну. В неї п’ятеро дітей. Жінка отримала почесне звання «Мати-героїня».

Серед нагороджених – учасник обласного проєкту «Знай своїх» Олександр Гаркуша. Хлопець тільки-но закінчив Криворізький ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Зараз вступає до Одеської військової академії.

Сашко став наймолодшим українцем, якого нагородили орденом «За мужність». Така висока відзнака – за сміливий вчинок хлопця, що мав місце рік тому. Він врятував життя п’ятьом дітлахам – укрив їх від вибуху гранати.

«Мені дуже приємно отримати таку нагороду. Хоча і не вважаю свій вчинок чимось особливим. Впевнений: таке саме зробила б будь-яка адекватна людина. Просто треба завжди дослухатися до свого серця – воно підкаже, як вчинити у ту чи іншу мить. А приклад мужності для мене особисто – мій батько. Він побував у «гарячих точках», воював в АТО», – поділився Олександр Гаркуша.

Загалом держава відзначила 10-х мешканців Кривого Рогу.


Завантажуємо ще
Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux