Опубліковано 19 червня 2019 року, 16:30

Куди звертатися учасникам АТО, якщо їм відмовили у пільговому проїзді (КОРИСНО)

Відмовили у пільговому проїзді або не пустили до маршрутки? Учасникам бойових дій та рідним загиблих з Дніпропетровщини нагадали, куди скаржитися на недобросовісних водіїв громадського транспорту. Звертатися слід до перевізника, обласної асоціації обєднань учасників АТО або Дніпропетровської ОДА. Про це йшлося під час зустрічі військовослужбовців, перевізників, представників громадських організацій та органів державної влади в облдержадміністрації. 

«На жаль, наші захисники та рідні загиблих нерідко стикаються з порушенням їхніх прав у громадському транспорті. Відмова у пільговому проїзді має як економічне, так і моральне підґрунтя. Маємо докласти спільних зусиль, аби такі прикрі ситуації не повторювались, - сказав заступник голови Дніпропетровської облдержадміністрації Володимир Юрченко. – Пропоную перевізникам направити своїх водіїв до дніпровського Музею АТО – щоб їм стало зрозуміло, завдяки кому вони можуть жити мирно».

Про будь-які факти порушень передусім слід повідомити перевізника, наголосили на нараді. Інформація щодо АТП, яке обслуговує маршрут, та контакти підприємства є у салоні авто. Варто зафіксувати номер маршруту, прізвище водія, дату та час інциденту.

«Регулярно роз’яснюємо водіям усі нюанси, які стосуються перевезень учасників АТО та рідних загиблих. Якщо  факти порушень з їхнього боку будуть повторюватися - прийматимемо міри, від догани до звільнення», - зазначив директор ТОВ «Автотранссервіс» Андрій Руссавський.

Про відмову у пільговому проїзді можна повідомляти і до Дніпропетровської обласної асоціації об’єднань учасників АТО. Скаргу писати на їхній сторінці у фейсбуці.

 «У 2016 році ми підписали із перевізниками меморандум, який підтвердив, що члени родин загиблих воїнів без проблем можуть їздити у транспорті безкоштовно. Нині на Дніпропетровщині близько 600 таких родин. Водії не мають права відмовляти їм у пільговому проїзді», - сказав радник голови Дніпропетровської ОДА Іван Начовний. 

Щодо порушення прав у громадському транспорті можна звертатися і до управління з питань учасників АТО облдержадміністрації за телефоном 068-679-89-61. 

Учасники бойових дій мають право на безкоштовний проїзд відповідно до закону «Про статус ветеранів війни».

Учасникам бойових дій  та рідним загиблих з Дніпропетровщини нагадали, куди скаржитися на недобросовісних водіїв громадського транспорту

«Відмова у пільговому проїзді має як економічне, так і моральне підґрунтя. Маємо докласти спільних зусиль, аби такі прикрі ситуації не повторювались», - заступник голови Дніпропетровської облдержадміністрації Володимир Юрченко

Про будь-які факти порушень передусім слід повідомити перевізника

«Регулярно роз’яснюємо водіям усі нюанси, які стосуються перевезень учасників АТО та рідних загиблих. Якщо  факти порушень з їхнього боку будуть повторюватися - прийматимемо міри», - директор ТОВ «Автотранссервіс» Андрій Руссавський

Про відмову у пільговому проїзді можна повідомляти і до Дніпропетровської обласної асоціації об’єднань учасників АТО

Щодо порушення прав у громадському транспорті можна звертатися і до управління з питань учасників АТО облдержадміністрації

Право на безкоштовний проїзд - відповідно до закону «Про статус ветеранів війни»

Завантажуємо ще
Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux