Опубліковано 08 лютого 2022 року, 11:30

Криворізьку школу №4 перетворюють на стильну та безбар’єрну

У центрі Кривого Рогу розгорнулося «Велике будівництво». Майданчик модернових перетворень – школа №4. Заклад капітально ремонтують ззовні та всередині. Він буде теплий і комфортний, доступний для всіх. Про це розповіла заступниця голови Дніпропетровської ОДА Ольга Горб.

«Для маленьких мешканців Дніпропетровщини створюємо сучасний освітній простір. Роботи розгорнули і в криворізькій школі №4. Заклад перетворюємо на безбар’єрний, безпечний, яскравий та цікавий. Діти ходитимуть до нього залюбки», – зазначила Ольга Горб.

Школу №4 відкрили півстоліття тому. Вона – у самому центрі Кривого Рогу. Поруч – адмінбудівля міськради. Напроти – парк Героїв. Там минулоріч установили флагшток-велетень, навколо облаштували креативний сквер.

Нині модернізують і школу. Таке глобальне оновлення – вперше в її історії.

«Капітальний ремонт школи №4 відбувається завдяки програмі Президента України Володимира Зеленського «Велике будівництво». Після його завершення діти підуть у повністю оновлену школу», – розповів народний депутат України Юрій Корявченков. 

У будівлі школи підрядники вже замінили майже всі вікна. Згодом постелять нову покрівлю. Поки демонтують стару.

«У другій половині лютого розпочнемо термомодернізацію фасаду. Він буде металевий та вентильований. З лицевого боку прикрашений стильними світильниками», – сказав підрядник Дмитро Чумаченко.

Кипить робота всередині. Ремонтники замінюють комунікації, штукатурять стіни.

Класи матимуть сучасний вигляд. Стильні, з гарним освітленням. За новим стандартом – із яскравою стіною біля дошки.

«Обстановка після ремонту відрізнятиметься від тієї, до якої ми звикли. Думаю, результат нас порадує. І в оновлених умовах буде приємно працювати», – поділилася вчителька Ольга Бикова.

Згодом у школі осучаснять спортивну залу, їдальню з харчоблоком.

«Після капремонту у нас все відповідатиме сучасним стандартам: і предметні кабінети, і спортивна зала, і їдальня. Буде нове обладнання. Школа стане комфортною для наших дітей», – сказала директорка Ірина Литовченко.

Триповерхову будівлю школи зроблять доступною для людей з інвалідністю. Усе відповідатиме програмі безбар’єрності, якою опікується Перша леді України Олена Зеленська. Ґанки облаштують пандусами. Всередині установлять електропідйомник. Кабінети, входи у коридори та евакуаційні виходи будуть із розширеними дверними отворами.

Поруч із закладом облаштують сучасний спортмайданчик для уроків фізкультури. Приведуть до ладу і територію. Покладуть тротуарну плитку.

У криворізькій школі №4 – понад 800 учнів.


Завантажуємо ще
Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux