Опубліковано 30 листопада 2021 року, 10:30

Криворізьку гімназію №95 перетворюють на сучасний та яскравий заклад

У Кривому Розі оновлюють гімназію №95. Її капітально відремонтують для понад 800 учнів. Модернізують чотириповерхову будівлю та облаштують сучасні спортивні майданчики. Про це повідомила заступниця голови Дніпропетровської облдержадміністрації Ольга Горб.

«Одна з найважливіших реформ сучасної України – освітня. Зараз є можливість перетворювати звичайні школи на нові простори, які відповідатимуть вимогам часу, – сказала Ольга Горб. – Після завершення капремонту криворізька гімназія №95 стане цікавою для дітей». 

Вона додала – у закладі будуть яскраві кольори, тематичні кабінети, STEM-лабораторії.

 «Капітальний ремонт у школі зроблять завдяки програмі Президента України Володимира Зеленського «Велике будівництво». Незабаром діти ходитимуть до оновленого та яскравого навчального закладу», – зазначив народний депутат України Юрій Корявченков. 

Нині тривають демонтажні роботи усередині будівлі. Гендиректор підрядної компанії Сергій Гавриленко каже – на них задіяні з півсотні людей. На верхньому поверсі вже почали заливати стяжку підлоги.

«Зараз це типова школа радянського зразку. Перетворимо її на новітній, яскравий, енергоефективний та дуже гарний навчальний заклад. Школу ХХІ століття», – розповів гендиректор компанії-підрядника Сергій Гавриленко.

Далі підрядники утеплять фасад, замінять усі вікна та інженерні мережі. Відремонтують кабінети – вони будуть у яскравій кольоровій гамі. Модернізують спортивну залу, харчоблок та їдальню.

«Новину про те, що школу відремонтують, сприйняла з радістю. Адже деякі моменти батьків дуже турбували. Зокрема, стан їдальні та санвузлів, відсутність огорожі. Хочемо, щоб після ремонту це було тепле та затишне приміщення, щоб дітям було комфортно», – сказала мама трьох учнів гімназії №95 Людмила Потомахіна.

Заступниця директора гімназії №95 Антоніна Цимбал додає – найбільше хочуть бачити оновлений заклад теплим та безпечним.

«У цій будівлі навчаємося понад 30 років. Під час демонтажу виявилось, що вона вже мала тріщини,  розповіла Антоніна Цимбал. – Але найбільше страждали від не утепленої галереї. Були дуже холодні кабінети й актова зала».

За проєктом, для безпеки дітей навколо гімназії встановлять огорожу. На подвір’ї облаштують футбольне поле та мультифункціональний спортивний майданчик. Там можна буде грати у волейбол, баскетбол, займатися воркаутом.

Такий вигляд матиме відремонтована будівля

Нині у розпалі - демонтаж

Старими залишаться тільки стіни

У гімназії будуть яскраві та затишні класи

Її оновлюють для понад 800 учнів

Капремонт - за програмою Президента України Вололимира Зеленського

Завантажуємо ще
Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux