Опубліковано 10 травня 2018 року, 11:00

Кожен з вас буде робити все можливе для захисту українського суверенітету, територіальної цілісності і незалежності – Президент молодому поповненню 101-ї окремої бригади охорони Генштабу ЗСУ

Президент Петро Порошенко взяв участь у церемонії складання військової присяги молодим поповненням 101-ї окремої бригади охорони Генерального штабу Збройних Сил України.

Глава держави звернувся до 340 новобранців, які приймали присягу на вірність українському народу і увійшли до лав 101-ї окремої бригади охорони Генерального штабу Збройних Сил: «Присяга – особливий, надзвичайно відповідальний і невимовно хвилюючий момент в житті кожної людини, якій випадає її cкладати. Знаю це з власного досвіду, бо присягав і як солдат, і як народний депутат, і як Президент України. А як Верховний Головнокомандувач, вже майже з чотирирічним стажем, наголошую, що зараз ви офіційно вступаєте до лав Збройних Сил, які, згідно оцінок авторитетного міжнародного аналітичного центру, входять до десятки найсильніших європейських армій».

Президент підкреслив, що 101-а бригада, до лав якої вливаються новобранці, теж пройшла свій героїчний шлях у війні з агресором. «Нехай нікого не вводить в оману частина назви, що це бригада «охорони Генерального штабу». Із серпня 2014 року воїни 101-ї брали участь в боях, затримували терористів, проводили розвідувальні дії на територіях, захоплених російськими найманцями, успішно здійснювали бойове супроводження та охорону підрозділів, колон та вантажів», - зазначив він.

Глава держави наголосив, що найважчим періодом в літописі бригади був січень-лютий 2015 року: «Саме в цей час вона билася з ворогом на Дебальцевському  плацдармі. За мужність і героїзм, проявлений під час виконання військового обов’язку, понад 50 офіцерів, сержантів та солдатів бригади відзначені державними нагородами».

Водночас, Петро Порошенко підкреслив, що як і обіцяв, призовники за віком тепер не несуть службу на передовій в зоні проведення операції Об’єднаних сил, яку було розпочато з 30 квітня, після припинення антитерористичної операції.  «Нагадаю, що ще позаминулого року як Верховний Головнокомандувач, прийняв дуже непросте в тих умовах рішення і дав наказ відмовитися від часткової мобілізації. В армії, в підрозділах, які стоять на лінії фронту, несуть службу винятково українські добровольці на Донбасі, хто добровільно записався до лав Збройних Сил і уклав контракт.  Міноборони та Генштаб виконали це завдання, і його реалізацію вважаю принциповим моментом в нашому військовому будівництві», - підкреслив Президент.

«Це не означає, дорогі новобранці, що на вас чекає легке життя. Армія – це важка виснажлива праця. Але вас ніколи більше не відправлять будувати дачі генералам. Кожен з вас буде робити все можливе для того, щоб захистити український суверенітет, українську територіальну цілісність, українську незалежність. Святу українську землю. Армія – це жорстка дисципліна. Це – колосальне фізичне та психологічне навантаження. Але це і школа мужності, школа братерства і товариства», - сказав Петро Порошенко.

Президент підкреслив, що молодим воїнам є на кого рівнятися, у багатьох з тих, хто сьогодні складає  військову присягу на вірність українському народові, є рідні і близькі – учасники війни з російським агресором на Сході нашої держави.

За його словами, старший брат Сергія Ковальчука – Олег в 2014-2015 роках проходив службу за мобілізацією в 24-й «залізній» механізованій бригаді, брав участь в боях під  Лисичанськом, Красним Лиманом, Лутугиним. Брат Олександра Рохманчука – Вадим Могильда і зараз служить за контрактом в одній з військових частин оперативного командування «Схід». Майже три роки віддав українській армії, в тому числі і в АТО, брат Максима Вергуна – Євген.

«Іван Гончарук, Віталій Кинько, Андрій Калініченко, Максим Харлац, Руслан Юревич братимуть приклад із рідних батьків, які вже здолали свій бойовий шлях на Сході, і, слава Богу, повернулися додому», - сказав Петро Порошенко.

«Сьогодні перед батьками, рідними та усім українським народом ви присягаєте бути вірними захисниками рідної землі. Нехай ваша військова служба у Збройних Силах України позначиться успіхами і здобутками, розкриє нові чоловічі риси, стане гордістю для ваших батьків. І щоб ви були всі живі і здорові», - звернувся Президент до молодих військовослужбовців.

Глава держава привітав їх із складанням військової присяги на вірність народу України, а також окремо подякував батькам, за те, що виховали достойних синів і доньок, громадян нашої держави, надійних захисників України.




Завантажуємо ще
Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux