Опубліковано 06 січня 2023 року, 11:30

Казкові герої, майстер-клас та подарунки: для дітей Синельниківського району влаштували свято

На сцені – Карлсон, Фея та Святий Миколай. У залі – повно дітвори. До Петропавлівської громади Синельниківського району завітав колектив Дніпропетровського будинку органної та камерної музики. Вони розважали маленьких глядачів піснями, конкурсами і різноманітними забавками. Виїзні вистави до новорічних та різдвяних свят ініціювала обласна військова адміністрація. 

«Важливо, щоб навіть у такі скрутні часи на обличчях малечi були посмішки. Для цього у кожному районі області організували святкові виїзні вистави. Дiти занурюються у казку, знайомляться і спілкуються. А у батьків з’являється майже дві години, аби трохи відпочити», – зазначила заступник голови Дніпропетровської ОВА Ольга Горб.

У виїзних виставах задіяні обласні театри: опери і балету, молодіжний, драми та комедії. А ще – філармонія і будинок органної та камерної музики. Колектив останнього й заряджав позитивом малечу Синельниківського району.

Вони співали для дітвори і влаштовували конкурси. Спільно кликали Святого Миколая та промовляли чарівні слова, аби новорічне дерево засяяло яскравими вогниками.

«Поки наші захисники виборюють перемогу на передовій, робимо все можливе, аби відволікти малечу. Ми даруємо їм казку, – поділився директор-художній керівник Дніпропетровського будинку органної та камерної музики Антон Чернета. – Разом з юним глядачем і дорослі стають трохи щасливішими». 

У холі для маленьких глядачів влаштували майстер-клас з Петриківського розпису. Бажаючим долучитися видавали ескіз, фарби та пензлі. Під супроводом досвідчених фахівців діти створювали свої різнобарвні малюнки.

«Зустрічаємося з дітворою по всій області. Всі завжди уважно слухають наші настанови та старанно виводять традиційні елементи розпису – цибулинки, калину, листочки і стебла. Є дуже талановита малеча», – розповів голова ГО «Майстри Петриківського розпису» Микола Іщук.

Окрім власноруч створених поробок та святкового настрою, отримала малеча й новорічні сюрпризи. Для кожного віку він був свій.

«Підтримуємо соціальні ініціативи в області. Цього разу спільно з Save the Children підготували подарунки для дітей. Це ляльки, машинки, розвиваючі ігри і набори для творчості. Все для того, щоб у дітей залишилося щось на згадку про цей день. Допомагаємо Святому Миколаю творити дива», – сказав засновник БФ «Globa22» Олексій Савчук.

Семирічній Мілані дісталися розмальовка, олівці та фломастери.

«Люблю малювати і робити поробки. Під ялинку отримала 3D-ручку і зробила вже мамі подарунок – сердечко, – розказала Мілана. – Вистава сподобалася. А особливо Святий Миколай та чарівна Фея. Вони гарно співали». 

Загалом завдяки виїзним виставами у казку поринуть понад 5 тисяч дітей Дніпропетровщини. З подарунками для них допомагають ще й такі міжнародні партнери, як Unicef та Міжнародна організація з міграції.

Завантажуємо ще
Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux