Опубліковано 05 жовтня 2022 року, 18:45

Хромбуки на допомогу вчителям: Дніпропетровщина отримала сучасну техніку для роботи онлайн

Дніпропетровщина отримала понад 3600 хромбуків. Це сучасні гаджети, орієнтовані на роботу онлайн. Вони для шкіл та профтехів. Техніку отримали усі 86 громад. Про те, як нові ноутбуки допоможуть у дистанційному навчанні, далі. 

«У ноутбуків операційна система від Google  – орієнтована на роботу в інтернеті. Є електронні таблиці, шаблони презентацій і текстовий редактор. Все, що потрібно вчителям для дистанційних уроків, адже через війну вони навчають дітей онлайн. Ці «машини» швидкі і компактні. Працюють без підзарядки цілий день», – повідомив голова Дніпропетровської ОВА Валентин Резніченко. 

Понад 250 шкільних вчителів Підгороднянської громади щодня виходять у мережу. Ще влітку вони пройшли спеціальні курси. Навчалися працювати із онлайн-сервісами та опановували нюанси сучасних гаджетів. Кажуть, отримані хромбуки стануть у нагоді. 

«Це важливо, бо й після закінчення війни ми продовжимо використовувати цифрові технології. За цим майбутнє. До того ж, ми активно запроваджуємо електронні журнали та щоденники. Це зручно. Де б не знаходилася родина, батьки можуть слідкувати за успішністю дитини», – поділилася начальниця відділу освіти Підгороднянської міської ради Людмила Якименко. 

Майстри одного з центрів профтехосвіти Кривого Рогу вчать працювати на станках, верстатах, у крановому полігоні. На онлайн-уроки виходять зі спеціально облаштованих кабінетів. Аби показати дітям нюанси роботи із обладнанням, потрібні технології.

«Якщо для вчителя математики достатньо однієї веб-камери, то для майстра виробничого навчання потрібно 2-3. Аби дитина, яка знаходиться вдома, бачила роботу верстатного станка, буде встановлено ноутбук і працюватимуть додаткові камери. Тому 33 хромбуки, які ми отримали, підуть саме майстрам виробничого навчання», – пояснює директор профтеху Григорій.

Викладачі ліцею фізико-математичного профілю нерідко працюють з колбами та мензурками. Наочні практикуми – аби учні розуміли суть наук, на вивченні яких спеціалізується заклад. Цьогоріч попри війну ввели й новий курс – робототехніка.

«Ми підключаємо дітей до програм, які дозволяють з дому створювати різні мікросхеми. Маємо перші роботи. Це світлофори та освітлення кімнати, – радіє успіхам учнів директорка ліцею Ірина. – Техніка потрібна завжди. Ми отримали 21 ноутбук. Для наших вчителів – це дуже круто, бо на уроках з дітьми вони вирішують надскладні завдання».

В одному із закладі для дітей з вадами слуху та мовлення 164 учні. Вчителі проговорюють їм матеріал та дублюють жестовою мовою. Для коригування мовленнєвих скілів вкрай важливі стабільний зв'язок і чітка картинка.

«Ми отримали 10 ноутбуків, і вони стануть нам у нагоді. Це можливість якісно викладати за білінгвальним методом», – пояснює заступниця директора школи Ольга.

Надана техніка – це продовження ініціативи «Ноутбук кожному вчителю». Вона є результатом домовленостей МОН України з компанією Google. Реалізована за підтримки ЮНЕСКО.

Завантажуємо ще
Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux