Опубліковано 17 лютого 2023 року, 11:00

«Хранитель» критичної інфраструктури: газовик з Дніпропетровщини відновлює пошкоджені ворогом мережі 

Якщо ворожий обстріл – це значить, що в нього і його бригади знову додасться роботи. Зона відповідальності майстра Дніпропетровськгазу Сергія – газові мережі і все, що з ними пов’язане. «Поле бою» – прифронтові Нікопольський і Криворізький райони. Про скромного й відданого своїй справі «хранителя» критичної інфраструктури – у рубриці Дніпропетровської ОВА «Творці перемоги».

Сергій працює в Нікопольському відділенні газорозподільної компанії вже понад чверть століття. Нині – майстер групи експлуатації мереж. Керує бригадою. Там зварювальник, два слюсарі і водій. Займаються ремонтом і будівництвом газопроводів, реконструкцією мереж. Під час повномасштабного вторгнення до буденних виїздів додалося відновлення пошкодженої агресором інфраструктури.

Чоловік зізнається, що пишається своєю командою. Каже, справжній «бойовий екіпаж». Працюють у прифронтових районах області.  

«Робота складна для усіх нас. Перед кожним виїздом на об’єкт запитую у хлопців – чи готові вони їхати? Ще ніхто не відмовлявся. Залишатимемося на своєму місці до нашої перемоги», – запевняє Сергій. 

За словами майстра, бували випадки, коли під час роботи на об’єкті починалися раптові обстріли. Доводилося перечікувати небезпеку, а потім повертатися до праці.

Відновлюють інфраструктуру у тандемі з енергетиками, рятувальниками, співробітниками водоканалу.

«Ми по своїй частині. Десь замінюємо, десь підварюємо, десь ізоляцію нову робимо. Повертаємо газопостачання цілим населеним пунктам», – розповів Сергій. 

Додає, що вже звик до військових реалій. Але пам’ятає перший виїзд на ліквідацію пошкоджень через обстріли. Був серйозний «приліт». Будинки понівечені і газопровід. Після такого було багато.

«Згадую, як ми працювали поряд із сильно понівеченою домівкою – пряме попадання. Зустріли розгубленого й шокованого господаря. Тоді заспокоїли його. Пообіцяли, що як тільки він відбудує оселю, ми приїдемо і відновимо йому газопостачання. Вже через місяць або два чоловік сам зателефонував і нас запросив», – розповів газовик. 

Він каже, що зараз дуже змінилося ставлення людей. Ті, хто відновлює критично важливе, тепер супергерої.

«З великою радістю зустрічають. Адже бачать енергетика – розуміють, що буде світло. Бачать газовиків – розуміють, що буде тепло», – сказав Сергій. 

Чоловік чекає на перемогу. Вже вирішив, що тоді обов’язково поїде на риболовлю.

«Творці перемоги» – рубрика Дніпропетровської обласної військової адміністрації. Вона – про людей, які наближають нашу перемогу. Кожен – на своєму фронті.



Завантажуємо ще
Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux