«Хочу помститися за родину та зруйнований дім», – кандидат в добровольчу бригаду Гвардії наступу «Лють»

Консультуються, приймають остаточне рішення, записуються. Щодня лави бригад Гвардії наступу поповнюють добровольці. Один з них – Віктор з Соледару. Він записався до підрозділу «Лють». Аби вигнати загарбників з України. А ще помститися ворогові. 

«Запрошуємо долучатися усіх, хто відчуває в собі відвагу захищати рідну землю. Нові бригади стануть частиною історичних подій та разом із ЗСУ будуть «ковалями» майбутньої перемоги України», – зазначив перший заступник голови Дніпропетровської обласної військової адміністрації Володимир Орлов. 

Перетворити свою лють на зброю готовий Віктор. Чоловік – доброволець  з Соледару. Незадовго до повномасштабного вторгнення добудував будинок. Нині дому немає, як і самого міста.

«80% моєї родини загинули або зникли безвісти. Зокрема, дядько отримав смертельні поранення під час нічного артнальоту, – розповів Віктор. – Хочеться помститися за рідних, за місто, яке фактично стерте з лиця землі. Зараз усім треба гуртуватися, боронити своє, відстоювати волю та незалежність». 

Чоловік за професією – судномеханік-інженер. Понад 20 років працював за контрактом у багатьох країнах світу. Каже, кораблі часто фрахтував «Червоний хрест» для перевезення гуманітарної допомоги. За понад два десятиліття бачив, як починались різні військові конфлікти.

«У мене закінчився контракт у Сполучених Штатах Америки. Я повернувся додому до України. Екіпірувався, придбав «всюдихід». Дізнався про набір у бригади Гвардії наступу. Одразу вирішив записатися. Обрав бригаду «Лють», – сказав Віктор.  

В одному з ЦНАПів Дніпра таких як Віктор добровольців приймає старший лейтенант поліції Марія. Дівчина – інспектор сектору кадрового забезпечення. Вона допомагає кандидатам заповнити анкету. Каже, 90% – чоловіки, але цікавляться бригадами і жінки.

«Пояснюємо, чим саме буде займатися об’єднана штурмова бригада «Лють». Де буде базуватися, які бойові завдання виконуватиме. Записуємо добровольців у ЦНАПі щодня. В очах людей, які до нас приходять – рішучість та вмотивованість», – наголосила Марія.

Більше про саму бригаду «Лють» – тут.

Загалом набирають 8 підрозділів: «Сталевий кордон», «Червона калина», «Лють», «Рубіж», «Спартан», «Кара-Даг», «Буревій», «Азов». Записуватися можна не лише у ЦНАПах, а ще й онлайн – на сайті storm.mvs.gov.ua.


Завантажуємо ще
Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux