Опубліковано 10 грудня 2021 року, 10:30

Головну спортивну арену Новомосковська оновлюють вперше за півстоліття 

У Новомосковську триває велика реконструкція головного стадіону міста. На «Металургу» облаштовують сучасне футбольне поле, трибуни та бігові доріжки. Спортивну арену оновлюють вперше за півстоліття. Про це повідомив голова Дніпропетровської ОДА Валентин Резніченко.

«Розбудовуємо спортивну інфраструктуру Дніпропетровської області. «З нуля» будуємо басейни, оновлюємо пришкільні стадіони. Кардинально змінюємо й головні міські арени. Одна з них – у Новомосковську»,  розповів Валентин Резніченко.

Директор Новомосковської дитячої спортшколи Сергій Скляренко згадує: колись стадіон «Металург» був чи не найпопулярнішою локацією у місцевих. Там займалися і діти, і дорослі. Постійно проходили змагання з футболу та легкої атлетики.

«З часом без реконструкції стадіон став непридатним для тренувань. Зараз ми з нетерпінням чекаємо на закінчення робіт. Сподіваюся, підростаюче покоління, яке виховаємо тут, примножуватиме славу нашого міста», – відзначив Сергій Скляренко. 

Реконструкція стадіону відбувається за програмою Президента України Володимира Зеленського «Велике будівництво».  Футбольне поле буде з натуральним газоном. Нині підрядники улаштовують шар дренажу.

«Тут були погані умови для занять спортом. Після модернізації стадіон зможе приймати чемпіонати області та України», – розповів директор Новомосковського міського центру фізичного здоров’я населення Олег Цьомкало. 

Трибуни на 1,5 тис глядачів будують «з нуля». Вже звели дві, на черзі – ще одна. Перший ряд буде зручним для людей з інвалідністю. Під трибунами облаштують роздягальню та душову.

Вздовж трибун облаштують бігові доріжки з нетравматичним покриттям.

«У Новомосковську має бути таке місце для корисного дозвілля. Дуже чекаємо на оновлений стадіон», – поділилася місцева мешканка Світлана Задерака.

«Хотілося, щоб сюди приходили маленькі дітки. А в майбутньому ставали професійними спортсменами, які будуть представляти наше місто», – сказала місцева мешканка Марія Петришина. 

На стадіоні одночасно зможуть займатися більше ста людей.

У Новомосковську відроджують стадіон «Металург»

Створюють умови для занять різними видами спорту

Зводять трибуни на 1,5 тис вболівальників

Реконструкція – за сучасними технологіями

Створюють умови для занять різними видами спорту

Мешканці Новомосковська чекають на сучасний професійний стадіон

Розвиток спортивної інфраструктури – складова програми «Велике будівництво»

Завантажуємо ще
Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux