Опубліковано 28 квітня 2021 року, 13:30

Футбольне поле із «живим» газоном, бігові доріжки і кросфіт: у Кривому Розі реконструюють стадіон «Спартак» 

Реконструкція стадіону «Спартак» у Кривому Розі – у розпалі. Майбутнє футбольне поле вже підготували під «трав’яний килим». Нові трибуни – із навісами. Про створення сучасної бази для тренувань та змагань розповів перший заступник голови Дніпропетровської ОДА Володимир Орлов.

«Криворізький стадіон «Спартак» реконструюємо за сучасними технологіями. Для футболістів облаштовуємо поле із «живим» газоном. Для легкоатлетів – безпечні «гумові» бігові доріжки. Є і «родзинка» – майданчик для кросфіту, перший у регіоні», – розповів Володимир Орлов.

«Такої  масштабної реконструкції не відбувалось тут десятки років. Після завершення усіх робіт на стадіоні можна буде проводити обласні та всеукраїнські спортивні змагання»,  сказав голова Дніпропетровської обласної ради Микола Лукашук.

На стадіоні звели нові криті трибуни. Вони зможуть вмістити 3,5 тис глядачів. Облаштують пандуси для людей з інвалідністю. Буде і спеціальний ліфт-підйомник.

Під трибунами збудували нові приміщення. Там все підготували під внутрішнє оздоблення. Облаштують роздягальні, душові, тренерські.

«Недобудований обєкт такого рівня у центрі міста – це недопустимо. Тому було прийняте рішення включити його до президентської програми «Велике будівництво», – сказав народний депутат України Юрій Корявченков.

Поле підготували під газон. Змонтували систему автоматичного поливу. Насипали пісок із чорноземом. Як дозволить погода, розстелять «живі» рулони. Вага одного квадратного метра – 25 кг.

«Поєднали зусилля міста, області та програми Президента України «Велике будівництво». Сподіваємося, оновлений стадіон «Спартак» стане улюбленим місцем для криворожан, які займаються фізкультурою. А ще – сучасною базою для підготовки олімпійського резерву», – сказав заступник міського голови Кривого Рогу Сергій Мілютін.

На оновлений стадіон покладають великі надії вихованці ДЮСШ №3. Юні легкоатлети чекають на бігові доріжки. Їх облаштують навколо футбольного поля. Поки що спортсмени вимушені тренуватися або в залі, або у парку, каже тренерка Олена Чала.

«Із біговими доріжками набагато зручніше буде готуватися до змагань. Зможемо опановувати дистанції 100, 200 і більше метрів», – поділилася 13-річна легкоатлетка Вікторія Єлисаветська.

Поряд із полем звели майданчик для кросфіту. Вже привезли спортивний інвентар. Залишилося зробити гумово-полімерне покриття.

«На майданчику можна буде тренуватися у силових вправах – на різні групи м’язів, за спеціальною методикою. А ще – проводити міжнародні змагання», – розповів директор ДЮСШ №3 Олександр Яновський.

Стадіон «Спартак» у Кривому Розі – один із проєктів програми Президента України Володимира Зеленського «Велике будівництво». Його реконструюють державним та обласним коштом.

Стадіон «Спартак» у Кривому Розі реконструюють

Містяни матимуть якісну спортивну арену..

..з критими трибунами

Будівництво – за сучасними технологіями


Завантажуємо ще
Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux