Опубліковано 31 січня 2024 року, 17:00

Формат роботи шкіл, досягнення у спорті та творчості: про новини Дніпропетровщини в гуманітарній сфері 

Школи Дніпропетровщини переходять з дистанційки на інші форми навчання. Набирають обертів масштабні змагання серед учнівських команд. Відзначилися і професійні спортсмени. Взяли нагороди на міжнародних та національних першостях. Про це під час брифінгу розповіла заступник начальника Дніпропетровської ОВА Ірина Грицай. 

«Вже всі школи області приступили до навчання після зимових канікул. Ще 11 закладів від онлайну перейшло на змішану форму, 2 – на очну. Так чи інакше, більшість учнів відвідують свої освітні заклади. Менша частина дітей займається дистанційно», – розповіла Ірина Грицай. 

Стартував обласний етап учнівських олімпіад. Усі вони проходять онлайн. Переможці візьмуть участь у всеукраїнських випробуваннях.

«Сьогодні – останній день реєстрації на «Всеукраїнські шкільні ліги пліч-о-пліч». Хто ще не приєднався – маєте шанс, – додала заступник очільника регіону. – Далі на дітей чекають змагання у громадах, районах, області. Й загальнонаціональний фінал. Проєкт втілюємо за ініціативи Офісу Президента. За сприяння міністерств освіти та спорту». 

За тиждень на національних змаганнях наші професійні атлети здобули 15 медалей. На міжнародних – 5.

«Паралімпійці на рейтинговій першості з парабадмінтону у м. Дубай вибороли 3 медалі. Із них 2 – золоті та 1 – срібна», – повідомила вона. 

Диригент Дніпровського академічного театру опери та балету Василь Коваль став Заслуженим артистом України. А студенти обласного фахового мистецько-художнього коледжу культури відзначилися на фестивалях і конкурсах.

«Марія Щербицька стала лауреатом міжнародного фортепіанного конкурсу «Piano-art». А Роман Голішніков отримав Гран-прі в жанрі жонглювання на Відкритому фестивалі циркового мистецтва», – зазначила Ірина Грицай. 

У Кривому Розі, Миколаєві та Одесі відбулись гастролі Дніпровського академічного театру драми та комедії. Виставу «Всупереч» безкоштовно показали переселенцям, військовим та їхнім родинам. Аби втілити проєкт, залучили грантові кошти від USAID.

Ірина Грицай наголосила, що протягом тижня російські війська атакувати область ракетами, шахедами й артилерією. Є постраждалі, понівечена цивільна інфраструктура.


Завантажуємо ще
Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux