Опубліковано 27 березня 2017 року, 15:30

Е-сервіси, якими користується вся країна: Валентин Резніченко розповів про інновації, запроваджені ДніпроОДА
Електронні послуги онлайн, мобільний додаток до «гарячої лінії» ОДА, унікальний екосайт та перша в Україні екопослуга, електронна база даних доріг області. ДніпроОДА впровадила зручні та прозорі електронні сервіси у найрізноманітніші сфери життя. Цей досвід переймає вся Україна, розповів голова Дніпропетровської ОДА Валентин Резніченко.

«Два роки тому ми взяли курс на впровадження електронних сервісів у найрізноманітніші сфери життя. Це сучасно, зручно, прозоро та доступно. Понад 230 онлайн адмінпослуг, мобільний додаток до «гарячої лінії», унікальний екосайт, електронна база доріг області Navizor. Це ще не повний перелік втілених в життя проектів. Досвід Дніпропетровщини переймає вся Україна», - зазначив голова Дніпропетровської ОДА Валентин Резніченко.

Дніпропетровщина першою в Україні почала переводити адмінпослуги в режим онлайн. ДніпроОДА та IT-волонтери запустили держпортал IGov. Мешканцям області вже доступні понад 230 е-послуг: від реєстрації бізнесу до виплат при народженні дитини.

В інтернеті тепер й дані про дороги регіону. На інтерактивній карті navizor.com –інформація про стан автошляхів та хто відповідає за їх ремонт. Це спільний проект ДніпроОДА та IT-волонтерів.

На Дніпропетровщині запустили унікальний еко-сайт ecoinfo.dp.ua. На інтерактивній карті – понад 2,5 тисячі об’єктів. Це заводи, полігони твердих відходів, електростанції. Кожен може дізнатися про стан навколишнього середовища в конкретному місці області. Інформацію про стан повітря та скиди надають підприємства регіону.

Департамент екології ДніпроОДА та ІТ-волонтери першими в Україні перевели екологічну адмінпослугу в електронний режим. В режимі онлайн можна оформити декларацію про відходи. Досвід Дніпропетровщини поширили на всю країну. Зручним електронним сервісом вже скористалася майже тисяча підприємців

В інтернеті й бюджет розвитку Дніпропетровської області. Всі об’єкти, що будуються чи реконструюються коштом обласного бюджету, нанесено на карту та розміщено на http://openbudget.dp.gov.ua.

На гарячу лінію ОДА можна звернутися онлайн. Для цього створили портал електронних звернень E-contact та спеціальний мобільний додаток. Окремий сайт – для колективних звернень. Поділитися пропозиціями з обласною владою можна на порталі e-petition.dp.gov.ua

26 березня 2015 року указом Президента України Петра Порошенка Валентина Резніченка призначено на посаду голови ДніпроОДА. Які проекти втілили на Дніпропетровщині за цей час, тут.


Е-сервіси, якими користується вся країна: Валентин Резніченко розповів про інновації, запроваджені ДніпроОДА



Завантажуємо ще
Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux