Опубліковано 11 листопада 2021 року, 15:00

Два футбольні поля та майданчики для різних видів спорту: у Петропавлівському ліцеї №2 оновлюють стадіон

У Петропавлівському ліцеї №2 облаштовують сучасний стадіон. Із великим та маленьким футбольними полями. Волейбольним, баскетбольним, тенісним майданчиками. А ще буде смуга перешкод, зона для стрибків та бігові доріжки. Все – із безпечним покриттям. Про це розповів голова Дніпропетровської ОДА Валентин Резніченко.

«Модерновій школі – сучасний стадіон. У Петропавлівському ліцеї №2 на Синельниківщині будівництво триває. Спочатку осучаснили навчальний корпус. Після взялися за спортивну зону на подвір’ї. Там облаштовуємо декілька футбольних полів та майданчиків», – зазначив Валентин Резніченко.

Учні та вчителі Петропавлівського ліцею №2 давно мріяли про сучасні умови для занять спортом. Від колишнього «стадіону» залишилася сама назва. Школярі кажуть, на «порепаному» асфальті було незручно грати у волейбол. А на ґрунті з купинами – у футбол.

«Для тренувань мали лише невеличке міні-футбольне поле з гумовим покриттям. Та місця для всіх охочих не вистачало. Із новим стадіоном діти зможуть обирати, яким саме спортом займатися. Майданчиків вистачить на всіх», – розповів вчитель фізкультури Руслан Глянько. 

Новий стадіон у ліцеї облаштовують за програмою Президента України Володимира Зеленського «Велике будівництво».

Його фактично зводять «з нуля». Екскаватори розвозять пісок та щебінь. Підрядники вже облаштували основу майбутнього футбольного поля. Там все готове під штучну «траву».

«Постелимо штучний «газон». Зверху його засиплемо шарами піску та гумової крихти – в 1,5 см кожен. Все – за сучасними технологіями. Покриття має бути безпечним та служити довго», – сказав виконроб Сергій Ноздрєватов.

Кипить робота на інших локаціях. Будівельники готують основу під маленьке футбольне поле, зону для стрибків у довжину, бігові доріжки. Кожна локація буде з «окантовкою». Там укладають бордюри.

«Їздив на змагання до Дніпра. Там грав на сучасних стадіонах. Вони – супер. Чекаю на такий самий у нашому ліцеї. Гарний та безпечний. І у футбол набагато зручніше буде грати», – поділився учень 9 класу Максим Гончаров. 

Завідувачка ліцею Юлія Варламова каже, на новому стадіоні проходитимуть не лише уроки фізкультури та захисту України. Там зможуть тренуватися і вихованці місцевої спортшколи.

«Дуже чекаємо на сучасний стадіон. Він буде на радість усім дітям. Зараз різні спортивні секції у ліцеї відвідують майже 200 учнів. Сподіваюся, охочих значно побільшає», – сказала вчителька фізкультури Наталя Перебийнос.

У Петропавлівському ліцеї №2 – 600 учнів.

У Петропавлівці осучаснили ліцей №2

Зараз там облаштовують новий стадіон..

..із футбольними полями..

..та майданчиками

Робота кипить

Екскаватори розвозять пісок та щебінь

Будівельники укладають бордюри

Працюють за програмою Президента України Володимира Зеленського «Велике будівництво»

Завантажуємо ще
Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux