Опубліковано 04 квітня 2023 року, 14:30

Допомагають ЗСУ та наближають Перемогу: мешканці Широківської громади плетуть маскувальні сітки  

Мешканці Широківської громади Криворізького району організувалися, щоб допомагати ЗСУ. Ще з перших днів війни плетуть маскувальні сітки. Вже більше року збираються щодня, без вихідних. Навіть коли навколишні села потерпали від ворожих обстрілів. Майстрині впевнені: своєю працею роблять внесок у Перемогу. 

«Зібралися, щоб допомагати нашим хлопцям. Ідея в мене з’явилася ще у перші дні війни. Тоді надіслала у соцмережі оголошення. Прийшло багато небайдужих мешканців. Нам виділили приміщення. З того часу працюємо без вихідних»,  розповіла активістка Юлія. 

У громаді сформувалася постійна команда небайдужих. Щодня приходять до 20 людей різного віку – від 30 до 70 років. Робили і «кікімори», й окопні свічки. Та вирішили зосередитись саме на маскувальних сітках.

«Часто люди приходять після роботи, завжди знаходять вільну хвилинку. Працюють на совість. У всіх є близькі, які зараз на фронті. В’яжемо з молитвою. Просимо у Бога, щоб хлопці повернулися живими»,  поділилася Юлія. 

Майстрині опанували різні техніки: плетуть «бантиками» та «змійками». Тканину фарбують власноруч. Підбирають кольори залежно від сезону. Улітку робили сітки яскраво-зеленими, а взимку – білими. Нині обирають «клаптики» трав’яного кольору, хакі, коричневого.

«Хлопці дуже вдячні, їм подобається. Спочатку брали на бліндажі, а зараз, щоб накривати техніку. Кажуть: сітки якісні, не відрізнити від заводських»,  сказала дівчина.  

Коли сусідні села громади потерпали від постійних обстрілів, майстрині продовжували працювати, щоб допомагати захисникам.

«Було гучно, лячно. Та ми не думали про це, все одно збиралися. Бо розуміли – а як же там нашим хлопцям?», – зазначила Юлія. 

Замовлень багато. Запити отримують безпосередньо від військових або від волонтерських організацій. Юлія каже: плести будуть стільки, скільки потрібно.

«Ніколи не рахували, скільки вже сіток наплели. Не до цього. Та впевнена: наше село точно змогли би ними накрити», – каже дівчина.  

Юлія впевнена: немає маленької допомоги. Кожен робить свій вклад у боротьбу з ворогом. Адже всі міста та села України – #МістаГероїв.




Завантажуємо ще
Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux