Опубліковано 29 жовтня 2018 року, 15:30

До перших військово-патріотичних ігор «Сталева міць» долучилися понад півсотні учасників (ФОТОРЕПОРТАЖ)

На Дніпропетровщині фінішували перші військово-спортивні ігри «Сталева міць»-2018. Їхніми учасниками стали понад півсотні військовослужбовців і ветеранів АТО з різних областей. Протягом трьох днів хлопці й дівчата мірялися силою, перевіряли влучність і витривалість, бігали на швидкість. Хто опинився у призовій трійці – далі.  

«Це були перші змагання, і вони пройшли на висоті.  До участі долучилися як чинні військові, так і ветерани АТО. У всіх був піднесений настрій, кожен був налаштований на перемогу. У польових умовах хлопці й дівчата мали змогу розкрити свої здібності, які не завжди можна проявити у повсякденному житті. У планах, зробити ігри «Сталева міць» щорічними, вийти за межі України й запросити в гості іноземні підрозділи», – зазначив заступник голови Дніпропетровської ОДА Володимир Юрченко. 

Завершальний «акорд» змагань – перетягування канату.

Шквал емоцій.

Підтримка побратимів.

Найкращими були всі команди, але переможців – троє. 

Бронзовими призерами стали бійці 532-го окремого полку ОК «Схід». У них у заліку – 49 балів.

«Третє місце – гарний показник, однак це ще не межа. Нам є до чого прагнути. Суперники злагоджені, витримка класна, тому боротися було непросто. Але ми теж не слабаки. Показали гідний результат, але можемо краще. Дякую команді за згуртованість та надлюдські здібності», – подякував капітан команди, помічник командувача ОК «Схід» Юрій Гаркавий. 

Друге місце посіла команда 25-ї бригади з результатом 38 балів. Обіцяє наступного року відігратися.

«Протягом трьох днів бігали, стрибали, стріляли. На пейнтболі допоміг бойовий досвід, а найбільше заморилися на перетягуванні канату. Працювали дружно, та, мабуть, трохи не вистачило досвіду й фізичної підготовки. Наступного року обіцяємо дати фору», – пообіцяв десантник Денис з позивним Фарік. 

Абсолютним чемпіоном стала команда 91-го окремого полку оперативного забезпечення міста Охтирка. На старті хлопці розраховували увійти до призової трійки – фініш їх приємно вразив.

«Вражень море. Люди виклалися на повну й показали, на що здатні. Інженерний полк виграв у десантників – це ж неймовірно. Значить, ми повзли і бігли швидше, всі тягнулися, аби не відстати. Для нас це велика честь», –  сказав капітан команди, начальник фізичної підготовки і спорту 91-го окремого полку оперативного забезпечення міста Охтирка Сергій Чут.

Учасники змагалися протягом трьох днів.

Тактична смуга перешкод, вогневий рубіж, 20-кілометровий марш-кидок, перенесення колоди, пейнтбол – програма ігор насичена.

Довелося витримувати неабиякі навантаження.

«Було видно, що учасники бувалі й сильні. Облаштування табору, смуга перешкод, крос – на все це треба було покласти багато сил. На наступний рік будемо краще готуватися, аби вийти у фінал», – поділився учасник змагань, боєць 51-ї бригади із Запоріжжя Юрій Карпенко.

Ігри проходили на полігонах ОК «Схід».

Вправи були максимально наближені до бойових умов. 

«Це були три дні бурхливих і яскравих емоцій. Якщо скласти всі дистанції, які пробігли учасники, це понад 700 км. Під час вправ чимало хто розкрився досить несподівано. Зокрема, одна дівчина проповзла 300 метрів. Це навіть вразило кремезних хлопців. Наступного року ігри будуть знов. Очікуємо ще більше учасників», – розказав АТОвець, один з організаторів ігор Олександр Каховський. 

«Сталеву міць» організувала громадська організація «Всеукраїнське об'єднання патріотів «Комбатант» за підтримки Дніпропетровської ОДА та ОК «Схід».

Завантажуємо ще
Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux