Опубліковано 26 травня 2021 року, 11:30

До 30-річчя незалежності у Кривому Розі зводять 72-метровий флагшток 

У Кривому Розі зводять один із найвищих в країні флагштоків. Заввишки 72 метри. Його будівництво присвятили 30-річчю незалежності України. Про це повідомив перший заступник голови Дніпропетровської ОДА Володимир Орлов.

«Шануємо наші державні символи, рідний прапор. Синьо-жовте полотно 12 на 18 метрів незабаром замайорить над Кривим Рогом», – зазначив Володимир Орлов.

Криворізький прапор – «брат-близнюк» дніпровського. Флагшток у Дніпрі побудували три роки тому. Тоді він встановив одразу два національні рекорди. Як найбільший стяг на найвищому флагштоці. Нині вищий та більший прапор є лише у Києві.

«Бачимо, що проєкт активно реалізовується. Очікуємо відкриття на 30-річчя незалежності нашої любої країни», – сказав голова Дніпропетровської обласної ради Микола Лукашук. 

Встановлення велетенського державного символу у Кривому Розі – один з етапів реконструкції частини міського парку Героїв.  Оновлять ділянку в 0,3 га.

«Обов’язково обговоримо з місцевою владою питання подальшої реконструкції усієї зони відпочинку. Я думаю, що це буде дуже гарно», – сказав народний депутат України Юрій Корявченков. 

Підрядники вже підготували майже все до монтажу флагштоку-велетня. Зробили основу фундамента. Забили 12 паль. Зверху все залили двометровим шаром бетону.

«Флагшток зводять коштом державного бюджету, будує облдержадміністрація, допомагає місто. Віримо, що він стане одним із яскравих символів річниці незалежності України», – наголосив заступник Криворізького міського голови Сергій Мілютін. 

Крім будівництва флагштоку, нині готують територію до проведення благоустрою.

«Найперше робитимемо тротуарне мощення. Воно передбачене комбіноване – з гранітної бруківки та бетонних елементів»,  – розповів представник підрядної організації Олексій Ятін. 

Незабаром прокладатимуть нові інженерні мережі. Для відпочинку містян встановлять паркові лави. Забезпечать доступ до парку маломобільним жителям.

Флагшток буде найвищим у Кривому Розі та одним із найвищих – в Україні

 Нині ретельно готують фундамент під споруду

 Навколо проведуть благоустрій частини території центрального парку

Дата відкриття – 30-річчя незалежності України

Завантажуємо ще
Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux