Опубліковано 16 серпня 2021 року, 16:30

До 30-річчя незалежності: у дніпровському музеї відкрили нову виставку

У дніпровському музеї українського живопису відкрили нову виставку. Її присвятили 30-річчю незалежності України. В експозиції – понад 200 робіт. Це живопис, графіка, скульптури, емаль, розповіла заступниця голови Дніпропетровської облдержадміністрації Ольга Горб.

«Підтримуємо молодих художників Дніпропетровщини. Саме тому вже не перший рік створюємо такі творчі майданчики. Адже тут митці можуть показати та розкрити себе. Запрошуємо мешканців області завітати до музею та познайомитися з творчістю талановитих авторів регіону»,  сказала Ольга Горб.

На двох поверхах музею – понад 200 робіт від авторів з різних куточків Дніпропетровщини. Свої твори представили майже 60 митців.

«Ця виставка не схожа на попередні. Тут презентували свої роботи як молоді автори. Так і класики дніпровського художнього процесу – ті майстри, які виборювали незалежність у мистецтві», – розповів мистецтвознавець Володимир Маліков.

У новій експозиції – пейзажі та натюрморти, абстрактні полотна, батальний живопис. А ще скульптури, роботи, виконані у техніці гарячої художньої емалі, Петриківський розпис.

«Виставка відображає 30-річний шлях незалежної України. Представив три свої тематичні картини, створені у різні роки. На них – і історія, і елементи казки, і трагедія. Певні етапи розвитку нашого суспільства», – сказав художник Сергій Ісаєв.

Чотири роботи презентував на виставці і художник-баталіст Сергій Чайка.

«Пишу як великі метрові батальні полотна, так і картини поменше. У кожній роботі сконцентрована українська ідея. Улюблена та єдина тема, з якою працюю – козацтво», – розповів Сергій Чайка.

Виставку «30 років незалежності України» організували за підтримки Дніпропетровської облдержадміністрації.

«Наша земля завжди була багата на творчих людей. Знаю особисто багатьох художників. Дуже приємно побачити на виставці їхні роботи. Поспілкуватися з майстрами. Для мене це свого роду «духовна їжа»,  сказала відвідувачка виставки Людмила Ляскова.

Побачити виставку можна до 16 жовтня. Вхід вільний.

«Цікава виставка, мальовнича. Приємно побачити чимало нових імен. Але найголовніше – глядачі дуже скучили за художниками, а художники – за глядачами», – поділилася відвідувачка виставки Олена Ісаєва. 

Адреса музею українського живопису: м. Дніпро, площа Троїцька, 5-А.

Завантажуємо ще
Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux