Опубліковано 05 лютого 2020 року, 10:46

Дніпропетровська ОДА облаштувала лічильниками водопровод «Дніпро-Західний Донбас» 

Трубопроводи держпідприємства «Дніпро-Західний Донбас» облаштували сучасними лічильниками. Тепер витрати води – під пильним «оком» електроніки. Усі випадки витоків відразу відображаються на моніторі у диспетчера. Це дозволяє оперативно реагувати на аварійні прориви та несанкціоновані забори води. Лічильники установили обласним коштом. Це лише перший етап модернізації обладнання підприємства, підкреслив заступник голови Дніпропетровської ОДА Олександр Москаленко.

«ДП «Дніпро-Західний Донбас» – одне з найважливіших в області. Воно забезпечує водою багато населених пунктів. Провели його аудит. Як виявилося, підприємство накопичило великі борги зокрема через використання застарілого обладнання, – зазначив заступник голови Дніпропетровської ОДА Олександр Москаленко. – Прийняли рішення у декілька етапів допомогти з його модернізацією. Найперше – встановили електронні лічильники. Пристрої дозволять виключити безпідставні витрати води. А головне – вони є необхідним кроком для подальшої модернізації обладнання». 

Лічильники «відслідковують», скільки води пішло трубами від насосної станції у тому чи іншому напрямку. Раніше можна було лише дізнатися, скільки її вже дійшло безпосередньо до споживача.

«Тепер можна легко виявити, яке саме обладнання потребує першочергової заміни. А ще – підібрати насоси необхідної потужності. Все це у сукупності дозволяє зекономити кошти», – розповів заступник директора ДП «Дніпро-Західний Донбас» Антон Зуєв.

Наразі встановили 8 лічильників – на основних насосних станціях. Пристрої вже працюють у тестовому режимі. Згодом ними облаштують всі підстанції підприємства.

«Наші лічильники – безконтактні. Вони не мають рухомих частин, а отже, надійніші за механічні та більш точні. Надаємо на їхню експлуатацію гарантію – від 12 до 18 місяців», – сказав технічний директор підприємства «Ергомера» Віталій Мальцев. 

ДП «Дніпро-Західний Донбас» забезпечує водою Павлоград, Тернівку, Синельникове, Іларіонове, Першотравенськ та навколишні села. Загальна довжина мереж водопроводу – 730 км.

ДП «Дніпро-Західний Донбас» – одне з найважливіших в області

Підприємство розташоване у Синельниківському районі

Воно забезпечує водою багато населених пунктів регіону

Дніпровську воду очищують,..

..насосні станції подають її до мережі трубопроводів,..

..після – водоканали населених пунктів транспортують воду до споживачів

Обладнання підприємства потребує модернізації

«Прийняли рішення у декілька етапів допомогти підприємству з модернізацією. Найперше – встановили електронні лічильники. Пристрої дозволять виключити безпідставні витрати води», – Олександр Москаленко

Вже встановили лічильники на основних насосних станціях

«Тепер можна легко виявити, яке саме обладнання потребує першочергової заміни», – Антон Зуєв

Загальна довжина мереж водопроводу – 730 км

Завантажуємо ще
Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux