Опубліковано 14 травня 2018 року, 11:30

Дніпропетровщина – одна з областей, яка відбудовує найбільше українських автошляхів – Володимир Омелян

Дніпропетровщина – одна з областей, яка відбудовує найбільше українських автошляхів. Про це заявив міністр інфраструктури України Володимир Омелян під час робочого візиту на Дніпропетровщину. Він проінспектував хід будівництва другої черги об’їзної навколо Дніпра

«Дніпропетровщина – одна з областей, яка найбільше інвестує, контролює й відбудовує українських автошляхів. Регіон демонструє гарний результат – він показовий для всієї України. Якщо у 2016-2017 роках концентрували зусилля на тому, щоб відновити проїзність на дорогах і зробити капремонт, то цьогоріч вже споруджуємо нові об’єкти. Будується дорожня інфраструктура Дніпропетровщини, Полтавщини та багатьох інших регіонів», – зазначив міністр.

Цьогоріч на ремонт та будівництво доріг в Україні заплановано 50 млрд грн. Це рекордна сума, акцентував Володимир Омелян. За його словами, капремонту потребують 170 тис км українських автошляхів.

Міністр інфраструктури перевірив перебіг будівництва другої черги об’їзної навколо Дніпра Наразі роботи – у розпалі. Дві підрядні організації – «Автомагістраль-Південь» та «Мостстройком» – монтують балки та збірні плити прольотної будови.

На добудову шляхопроводу та під’їздів до нього з обласного бюджету виділили понад 40 млн грн. 

«Президент України Петро Порошенко наголошує: дорожнє будівництво – один з показників якісних змін у країні. Дніпропетровщина не збавляє темпів з відновлення комунальних і державних шляхів. Серед помітних інфраструктурних об’єктів-2018 – об’їзна дорога навколо Дніпра. Обласним коштом добудовуємо шляхопровід в районі транспортної розв’язки», – наголосив голова ДніпроОДА Валентин Резніченко. 

Технічний нагляд за будівництвом здійснюють фахівці Служби автомобільних доріг у Дніпропетровській області.

«Зараз при виїзді на запорізьке шосе маємо робити «петлю» через поля. Однак цю дорогу проклали шість років тому як тимчасову. Добудова шляхопроводу дозволить виїздити на трасу напряму, нічого не оминаючи. Розраховуємо здати об’єкт найближчим часом», – зауважив радник голови ДніпроОДА Юрій Голик. 

Наступна ділянка на об’їзній – 7-кілометрова дорога на аеропорт та Південний міст. Загальна вартість робіт – майже 600 млн грн.

Завдяки будівництву об'їзної навколо міста Дніпра має збільшитися пропускна спроможність доріг і за межі обласного центру вийде значна частина транспорту, переважно, вантажівок.

Перша черга об’їзної довжиною 18 км була здана в експлуатацію у 2011 році. Будівництво другої черги стартувало у 2012-му, проте через два роки його призупинили за відсутністю фінансування.

У 2017-му на Дніпропетровщині відремонтували майже 70 км доріг державного значення у криворізькому, донецькому, полтавському та запорізькому напрямках. 

Окрім ремонту національних автомагістралей, у регіоні ремонтують і комунальні дороги. За три останні роки оновили близько 500 шляхів.

У 2018-му в області планують відремонтувати майже 130 комунальних доріг. На це з обласного бюджету виділяють майже 1 млрд грн.

Об'їзну навколо Дніпра добудовують.

 Як просувається зведення другої черги, проінспектував міністр інфраструктури України Володимир Омелян.

«Дніпропетровщина – одна з областей, яка найбільше інвестує, контролює й відбудовує українських автошляхів. Регіон демонструє гарний результат – він показовий для всієї України. Якщо у 2016-2017 роках концентрували зусилля на тому, щоб відновити проїзність на дорогах і зробити капремонт, то цьогоріч вже споруджуємо нові об’єкти», – зазначив Володимир Омелян.

Дві підрядні організації зводять шляхопровід у районі транспортної розв'язки.

Наразі підрядники монтують балки та збірні плити прольотної будови.

 На добудову шляхопроводу та під’їздів до нього з обласного бюджету виділили понад 40 млн грн.

Зараз при виїзді на запорізьке шосе транспорт має робити «петлю» через поля.

 «Цю дорогу проклали шість років тому як тимчасову. Добудова шляхопроводу дозволить виїздити на трасу напряму, нічого не оминаючи. Розраховуємо здати об’єкт найближчим часом», – зауважив радник голови ДніпроОДА Юрій Голик.

Наступна ділянка на об’їзній – 7-кілометровий шлях на аеропорт та Південний міст.

 Загальна вартість робіт – майже 600 млн грн.

 Завдяки будівництву об'їзної за межі Дніпра вийде значна частина транспорту, переважно, вантажівок.

Завантажуємо ще
Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux