Опубліковано 12 грудня 2017 року, 15:30

Дніпропетровщина використає досвід Сінгапуру з розвитку економіки
Сприятливий інвестклімат, високий рівень життя, нетерпимість до корупції. Все це про Сінгапур, який за кілька десятків років перетворився з бідної на процвітаючу державу. Нині рецептом справжнього економічного дива країна ділиться із українськими управлінцями. Практичні рекомендації вже отримав заступник голови ДніпроОДА Володимир Юрченко.

«Я входив до першої групи представників українських ОДА, які відвідали Сінгапур. У тамтешньому Наньянському технологічному університеті провели навчання для представників 23 областей. Теоретична частина від професорів, екс-міністрів країни та практика в різноманітних держорганах, де ми дивилися, як «на ділі» працює система держуправління», - розповів Володимир Юрченко.

За словами заступника очільника області, відсутність будь яких секретів і є головним секретом Сингапуру. Чітко визначена мета, кропітка праця, однакові для всіх правила поведінки та відчуття відповідальності за прийняті рішення у кожного державного діяча - запорука успіху.

«Вони зробили прозорі правила ведення бізнесу – зрозумілі умови для вітчизняних та іноземних компаній, жорсткі антикорупційні обмеження. Тому до Сінгапуру пішло багато інвестицій: там почали відкривати нові підприємства, будувати індустріальні парки», - сказав він.

Особливість Сінгапуру – в жорсткому плануванні.

«Наприклад, є концептуальний план з розвитку інфраструктури на 50 років. У підрядників під час будівництва дороги ніколи не виникає проблем з перенесенням старих комунікацій – вони прокладені вже з урахуванням нової траси. Сінгапурці продумали розвиток країни і зараз тільки корегують свої наміри», - розповів Володимир Юрченко.

Досвід такої системи планування стає в нагоді Дніпропетровщині, яка зараз активно розвиває інфраструктуру, вважає заступник голови ДніпроОДА.

«Ще 60 років тому Сінгапур був країною третього світу в найгіршому варіанті. Тепер він входить до десятки найбагатших держав світу. Кожен з наших викладачів-міністрів надзвичайно пишався тим, що причетний до цього економічного дива. Основний їх меседж до нас, державних службовців з України – наполеглива щоденна праця», - наголосив Володимир Юрченко.


Сінгапур - одна з найбагатших держав світу


Рецептами успіху країна поділилася із українськими управлінцями


Навчалися представники 23 областей


Серед викладачів - екс-міністри країни


Запорука успіху - у кропіткій праці
Завантажуємо ще
Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux