Опубліковано 24 серпня 2021 року, 12:30

Дніпропетровщина відзначає 30-річчя Незалежності України

Дніпропетровщина відзначає День Незалежності України. Урочистості проходять в усіх куточках регіону. В обласному центрі на площі біля ДніпроОДА зібралися представники 86 громад. Влаштували святковий ярмарок та концерт. Із головним державним святом країну привітав Президент України Володимир Зеленський.

«Сьогодні ми відзначаємо 30-ту річницю проголошення Незалежності України, її здобуття, а точніше сказати – відновлення. У нас молода країна з тисячолітньою історією. Маємо повірити в себе і разом будувати сильну державу. Всі ми – український народ. Різні, але рідні, вільні, сильні, незалежні», – наголосив Президент України Володимир Зеленський.

24 серпня 1991 року – День народження сучасної української держави. Саме тоді Верховна Рада УРСР ухвалила Акт проголошення незалежності України.

«30 років тому Україна стала незалежною суверенною державою. За це століттями боролися наші пращури. Нині незалежність відстоюють захисники на східному кордоні. Власний внесок у розбудову сильної та квітучої країни має зробити кожен із нас», – зазначив голова Дніпропетровської ОДА Валентин Резніченко.

До 30-річчя Незалежності України у Дніпрі до пам’ятника молодому Т.Г. Шевченку поклали квіти.

Святково вбрали площу біля ОДА. Вона зарясніла виробами народних умільців: сувенірами та смаколиками. Власні «цікавинки» презентують усі громади регіону.

«Сьогодні свято єднання, і ми із задоволенням долучилися. Привезли смаколики. Організували стіл достатку, цікаву фотозону. Головна прикраса нашої громади – люди. Доброзичливі, гарні», – розповіла учасниця ярмарку Вікторія Гордієнко із Вишнівської громади.

Українські захисники пройшли ходою від Алеї Героїв до Музею АТО. Ветерани, військові, волонтери пронесли центром Дніпра величезний синьо-жовтий стяг.

Такій традиції вже 5 років. Люди, які виборюють незалежність та суверенітет України, мають бути у центрі уваги в цей день, підкреслив заступник голови Дніпропетровської ОДА Іван Начовний.

«У День Незалежності проводимо парад ветеранів. Його присвячуємо всім Героям, які загинули за Україну. А також тим, хто зараз рятує її ціною власного життя», – сказав АТОвець Олег Гладких.

На сцені біля адмінбудівлі ОДА творчі колективи регіону влаштували справжнє шоу. Лунають народні пісні. Виступають танцюристи. Серед них – і учасники обласного фесту дитячих талантів «Z_ефір». 

«Для мене особисто сьогоднішнє свято – це свобода, мир, щастя. Гарно все організували тут. Вражень та емоцій – море», – поділилася гостя свята Карина Удаченко із Царичанки.

Концерт і ярмарок триватимуть до 17:00.

«Наша Україна – дуже щедра і щира. Вже 30 років як вона самостійна. Нехай вона квітне і далі», – сказала дніпрянка Тетяна Зінковська.

У святковий день на 1-му поверсі ДніпроОДА облаштували осередок масової вакцинації від COVID-19. Він працюватиме до 17:00. Кожен охочий може безкоштовно зробити щеплення. Із собою потрібно мати паспорт та ідентифікаційний код.

На Театральному бульварі у Дніпрі до 17:00 лунатиме музика просто неба.

О 18:00 у Дніпропетровському академічному театрі опери та балету – прем’єра вистави «Mavka». Балет-феєрію створили за мотивами твору Лесі Українки «Лісова пісня».

Дніпропетровщина відзначає День Незалежності України

Почали з покладання квітів..

..до пам’ятника молодому Т.Г. Шевченку

Урочистості пройшли біля ДніпроОДА

Військовий оркестр виконував марші

На свято Незалежності..

..з’їхалися люди з різних куточків регіону

Влаштували яскравий ярмарок..

..із фотозонами..

..народними виробами,..

..смаколиками

Громади презентували ремесла,..

..сувеніри

Площа біля ОДА..

.. зарясніла розмаїттям

Долучилися усі 86 громад

АТОвці пройшли ходою із великим синьо-жовтим стягом

На сцені – зірки обласного талант-фесту «Z_ефір»

У святковий день – багато музики та веселощів

24 серпня 1991 року – ..

..День народження сучасної української держави

Це свято об’єднує країну


Завантажуємо ще
Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux