Опубліковано 25 січня 2018 року, 10:30

Дніпропетровщина – у трійці лідерів за кількістю опорних шкіл в Україні – Геннадій Зубко
Дніпропетровська область входить до ТОП-3 за кількістю опорних шкіл в країні. Наразі в області працюють 25 таких навчальних закладів та понад півсотні філій. Освітянську реформу посилила децентралізація, переконаний Віце-прем’єр-міністр України Геннадій Зубко. Про успіхи в цій сфері він розказав на прес-конференції.

«Завдяки реформі децентралізації прагнемо створити нову філософію навчання. Опорна школа – це можливість забезпечити якісною освітою дітей кожного населеного пункту. В Україні на сьогодні 476 таких навчальних закладів, 152 з них – в об’єднаних громадах», – зауважив Геннадій Зубко.

За його словами, у трійці лідерів – Львівська, Київська та Дніпропетровська області, також взірцем для наслідування є Одещина й Харківщина.

На Дніпропетровщині створено 25 опорних шкіл та 52 філії. Вони – для якісної освіти сільських дітей.

Зокрема, новітні освітні заклади працюють у Васильківському, Верхньодніпровському, Криворізькому, Магдалинівському, Межівському, Петриківському, Петропавлівському, Синельниківському районах, а також в Апостолівській, Васильківській, Божедарівській, Миколаївській, Покровській, Лихівській, Святовасилівській, Софіївській, Солонянській, Томаківській, Царичанській та Юр’ївській громадах.

«Останнім часом у сільських школах кількість учнів скорочувалася, навчальні заклади майже не комплектувалися, а кращі педагоги звільнялися. Саме опорні школи вирішують цю проблему й вдосконалюють освітній процес, – зазначив голова ДніпроОДА Валентин Резніченко. – Наразі опорні школи області реконструюємо та забезпечуємо сучасним обладнанням. Таке завдання перед владою на місцях ставить Президент України Петро Порошенко».

В опорних школах задля комфортного навчання термомодернізують фасади, міняють вікна, лагодять покрівлю, ремонтують класи, переоснащують кабінети хімії, фізики й математики, закуповують мультимедійне обладнання, приводять до ладу бібліотеки, спортзали та їдальні.

У регіоні в опорних школах і їхніх філіях навчаються 14,3 тис дітей.

Учнів із найвіддаленіших районів підвозять на уроки шкільні автобуси. В автопарку – 401 одиниця.

Опорна школа – новий вид загальноосвітнього навчального закладу. Вона утворюється на базі вже існуючої і має власні філії.


Масштабна реконструкція Солонянської опорної школи стартувала в 2017-му. За 40 років існування будівлю капітально ремонтують вперше.


Після реконструкції Петриківська опорна школа змінилася кардинально – від фасаду до меблів. Серед освітніх ноу-хау – ресурсна кімната для інклюзивних дітей, медіатека та креативні полиці буккросингу.


У школах області створюють комфортний освітній простір.


Досягнення Дніпропетровщини відзначив Геннадій Зубко.
Завантажуємо ще
Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux