Опубліковано 22 червня 2020 року, 13:44

Дніпропетровщина планує розширити співпрацю із Францією у будівельній, космічній та культурній сферах 

Дніпропетровська область зацікавлена у розвитку взаємовідносин із Французькою республікою. Спільні інтереси – будівництво, культурно-освітня та космічна галузі. Про це говорили під час першої зустрічі голова облдержадміністрації Олександр Бондаренко та Надзвичайний і Повноважний Посол Французької республіки Етьєн де Монтень де Понсен. 

«Нарощуємо товарообіг між Дніпропетровщиною та Францією. Минулого року обсяг експорту товарів до Франції збільшився на 12,9%. Область постачала трубну продукцію для нафтогазової галузі, машинобудування, енергетики, залізничні локомотиви, продукти, непродовольчі товари, – зазначив голова ДніпрОДА Олександр Бондаренко. – На 8,6% збільшився й показник імпорту із Франції. Та потенціалу для розвитку ще багато. Ми відкриті до нових міжнародних проєктів. Готові забезпечити прозорість та надати всіляку підтримку розвитку бізнес-відносин підприємців області з французькими партнерами».

Сторони обговорили можливість соціально-культурного обміну. В області восени планують відкрити Офіс євроінтеграції. Там проводитимуть майстер-класи, запрошуватимуть відомих митців із різних країн, розповідатимуть про міжнародні гранти для бізнесу, можливості навчання та стажування закордоном. Культурний центр «Альянс Франсез» та посольство Франції в Україні і надалі проводитимуть традиційний фестиваль «Французька весна». Цього року через карантин його перенесли на осінь.

Торкнулися і активізації концесійної співпраці. Очільник області зазначив, що саме такий вид взаємовідносин нині використовують у всьому світі.  

«Інтерес французького бізнесу до Дніпропетровського регіону зростає. Йдеться про співпрацю у форматі концесій. Зокрема у сфері будівництва, водопостачання. Цікаві були б спільні проєкти у космічній галузі. Адже Дніпропетровщина має репутацію потужного космічного центру, – сказав Надзвичайний і Повноважний Посол Французької республіки Етьєн де Монтень де Понсен. – Радо будемо надавати підтримку та брати участь у заходах, які проводитиме офіс Євроінтеграції». 

Етьєн де Монтень де Понсен додав, що з головою облдержадміністрації говорили і про конфлікт на Донбасі. Зокрема, про ті дипломатичні зусилля, яких докладає Франція у нормандському форматі для його вирішення. Посол запланував відвідати Музей АТО у Дніпрі, аби віддати шану загиблим українським воїнам.

Завантажуємо ще
Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux