Опубліковано 18 квітня 2020 року, 10:07

Дніпропетровщина першою в Україні провела телеміст із китайськими медиками

Вперше в Україні з початку епідемії COVID-19 відбувся телеміст із китайськими медиками. Його організували на Дніпропетровщині. Лікарі Піднебесної ділилися досвідом із українськими колегами. Учасників онлайн-зустрічі привітав голова Дніпропетровської ОДА Олександр Бондаренко.

«Медикам із інших країн, які мають значні напрацювання у боротьбі з COVID-19, є чим поділитися з українськими колегами. Вже провели онлайн-зустрічі з лікарями Ізраїлю та Італії. Сьогодні організували відеоконференцію з Китаєм. Плануємо провести цілу серію таких телемостів. Аби створити базу експертних знань для медиків всієї України. Наразі Китай – чи не єдина країна, яка зупинила розповсюдження епідемії. Її досвід неоціненний», – зазначив Олександр Бондаренко. 

До телемосту приєдналися онлайн близько тисячі медиків Дніпропетровщини. Серед них – лікарі госпітальних баз, сімейні доктори, вчені. 

«Китайські колеги стали першими, кому довелося стикнутися з новим вірусом. Вони можуть поділитися набутим великим досвідом у лікуванні хвороби та протидії епідемії, – сказав директор департаменту охорони здоров’я облдержадміністрації Валерій Сердюк. – Порадилися щодо організації та термінів карантину. Обговорили й гіпотези стосовно специфіки природи нового вірусу. Це вкрай важливо для прогнозування подальшої епідеміологічної ситуації у світі».

Фахові консультації на злободенну тему медики Дніпропетровщини отримували від команди колег із Пекінського госпіталю Чаоянг. Всі вони побували на передовій боротьби з небезпечним вірусом.

«Дякуємо Дніпропетровщині за організацію цього телемосту. Будемо раді зробити все можливе, аби допомогти українському народові в боротьбі з COVID-19. Маємо у цьому успішний досвід. Сподіваюся, сьогоднішня конференція стане першим кроком, який допоможе побороти цей вірус, – заради майбутнього всього людства», – підкреслив генеральний секретар Національної асоціації охорони здоров’я Китаю Цянь Янмін.

Медиків Дніпропетровщини цікавило, як проводити діагностику, адже це є запорукою ефективного лікування. А ще – як правильно надавати допомогу хворим. І у госпіталі, і вдома у пацієнта. Зокрема, як організувати лікування в інтенсивній терапії для тих, хто потребує відновлення життєво важливих функцій. 

Відеоконференцію «Один пояс, один медичний шлях – згуртована боротьба проти епідемії» організував Обласний Штаб протидії коронавірусу.

Завантажуємо ще
Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux