Опубліковано 12 листопада 2019 року, 17:20

Дніпропетровщина перейматиме досвід Білорусі з розвитку індустріальних парків 

Дніпропетровська область перейматиме досвід Білорусі з розвитку індустріальних парків. Зокрема, вивчатиме, які додаткові стимули запропонувати інвесторам – аби заохочувати будівництво підприємств на таких майданчикахПро це стало відомо під час зустрічі голови облдержадміністрації Олександра Бондаренка та Надзвичайного і Повноважного Посла Республіки Білорусь в Україні Ігоря Сокола.

Олександр Бондаренко наголосив, що Білорусь – один з ключових торговельно-економічних партнерів Дніпропетровщини. За словами очільника області,  є позитивна динаміка, відтак – перспективи подальшого розвитку співробітництва.

«Цьогоріч під час форуму в Житомирі підписали меморандум про співпрацю із Могилівським виконкомом. Зокрема, нас цікавить досвід цього регіону з розвитку індустріального парку. Там вже розмістилися кілька міжнародних компаній, – розповів Олександр Бондаренко. –  Наша область також має індустріальний парк – у Павлограді. Корисною буде інформація від білоруських колег про додаткові економічні стимули для підприємств, аби вони охоче будувалися там та створювали додаткові робочі місця». 

Дніпропетровська область – стратегічний партнер для Білорусі, наголосив Ігор Сокол.

«Дніпропетровська область серед регіонів України посідає перше місце в торгівлі з Білорусією. Купуємо тут багато продукції металопрокату. Але й ми не сидимо без діла. Зокрема, в області знаходиться підприємство зі збору білоруських тролейбусів», – сказав Ігор Сокол.

Очільник області та Посол обговорили можливі спільні проекти Дніпропетровщини та Білорусі. Зокрема, йшлося про закупку білоруських тролейбусів. А ще – новий напрямок роботи, який може з’явитися на «Южмаші», – збирання білоруських тракторів.

У Дніпропетровській ОДА зустрілися очільник області Олександр Бондаренко та Надзвичайний і Повноважний Посол Республіки Білорусь в Україні Ігор Сокол.

Ігор Сокол: «Дніпропетровська область серед регіонів України посідає перше місце в торгівлі з Білорусією»

 Олександр Бондаренко: «Нас цікавить білоруський досвід з розвитку індустріальних парків».

Під час зустрічі обговорили можливі напрямки подальшої співпраці

Завантажуємо ще
Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux