Опубліковано 27 травня 2021 року, 13:30

Дніпропетровщина – лідер України за кількістю іноземних інвестицій – Денис Шмигаль 

 Дніпропетровщина – номер один в Україні за кількістю іноземних інвестицій. На цьому наголосив Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль під час форуму UkraineInvest Talks у Дніпрі.

«Дніпропетровщина – номер один в Україні за кількістю іноземних інвестицій, які сюди вкладені. Безперечний, безумовний лідер. Основні інвестиції зосереджені в обласному центрі, в новоутвореній великій громаді», – сказав Денис Шмигаль. 

За роки незалежності України в економіку Дніпропетровщини залучили понад 4,7 млрд дол США прямих іноземних інвестицій, розповів голова ОДА Валентин Резніченко.

«Найбільше інвестицій залучили з країн ЄС. Переважно партнери регіону спрямували кошти на розвиток промисловості», – наголосив Валентин Резніченко.

На форумі UkraineInvest Talks говорили про інвестиційний клімат та важливість приватно-державного партнерства.


«Для залучення інвестицій держава має створити відповідні економічні, податкові умови. А ще – розвивати інфраструктуру. Так, завдяки будівництву доріг поповнюється державний фонд та розвивається бізнес», – сказав заступник керівника Офісу Президента Кирило Тимошенко.

Одна з тем форуму – як будувати міста, де живуть щасливі люди, наголосив міський голова Дніпра Борис Філатов

«Створюємо всі умови, аби люди хотіли жити і працювати саме тут. Від довіри мешканців залежить і економічне зростання, і стабільність, і перспективи та захищеність інвестицій», – зазначив Борис Філатов.

Сьогодні Дніпро прагне стати комфортним містом, що відповідає сучасним світовим стандартам, підкреслив головний архітектор Дмитро Волик. 

«Намагаємося зробити міське середовище більш доброзичливим та гуманістичним. Сформувати нові ідентифікатори, які б стали для міста знаковими», – поділився головний архітектор  Дніпра Дмитро Волик.

«У Дніпрі втілюємо найбільший інвест-проєкт в Україні. Завдяки коштам європейських банків будуємо чергові 4,5 км метро, – розповів директор дніпровського метрополітену Андрій Ліпьошкін. – Розмір позики – 34 млн євро. Сподіваємося, наш приклад сприятиме подальшому залученню інвестицій у розвиток міста».  

Форум UkraineInvest Talks: Dnipro започатковує серію зустрічей, спрямованих на популяризацію інвестиційного потенціалу в регіонах України. Це платформа, де інвестори можуть дізнатися про прогрес реформ та бізнес-клімат у Східній Україні.

У Дніпрі проходить форум UkraineInvest Talks

Дніпропетровщина – номер один в Україні за кількістю іноземних інвестицій

До форуму долучилися громади та бізнес 5 східних областей України

До кінця року в різних куточках України пройде серія таких зустрічей

Вони спрямовані на популяризацію інвестиційного потенціалу регіонів

Завантажуємо ще
Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux