Опубліковано 10 серпня 2018 року, 13:30

Для АТОвців Дніпропетровщини стартують нові курси – з менеджменту охоронного бізнесу

Для АТОвців з області розпочинаються курси з менеджменту охоронного бізнесу. Пілотну групу з 22 бійців вже набрано. Про це повідомили в управлінні з питань учасників АТО Дніпропетровської облдержадміністрації.

«Багато демобілізованих після проходження служби вирішили поміняти свій спосіб життя. Вони вже не хочуть повертатися на заводи, де працювали раніше. До нас прийшов представник із спеціалізованого навчального центру і запропонував організувати безкоштовні курси  з менеджменту  охоронного бізнесу для  демобілізованих. Ми допомогли набрати групу», – розповів заступник начальника відділу управління з  питань учасників АТО Дніпропетровської облдержадміністрації Олександр Чумак.

Ці навчання – частина спільного проекту НАТО-Україна. На курсах АТОвці  зможуть опанувати одну з трьох спеціальностей на вибір: начальник охорони, охоронець, інкасатор. Навчання очно-заочне. Вступна лекція для АТОвців, які записалися на курси, пройшла у круглій залі ДніпроОДА.

«Курси безкоштовні й повністю сплачуються проектом НАТО-Україна. У нашого центру підписаний офіційний договір із Брюселем про надання такої підготовки», – наголосив директор навчального центру Гермес-Південь Сергій Резанов.

Організатори ведуть активні переговори з роботодавцями. Запевняють, що всім бійцям АТО, незалежно від обраної спеціалізації, допоможуть з працевлаштуванням.

«Для нас головне допомагати військовослужбовцям соціально адаптуватися до цивільного життя, у подальшому визначитися з професією. Ми складаємо статистичні дані. Цікавимось, чим займаються наші випускники.  75% із них протягом шести місяців після закінчення наших курсів знаходять кваліфіковане місце роботи», – запевнив менеджер програми «Соціальний захист військовослужбовців» представництва НАТО в Україні Крістофер Штаудт

Серед тих, хто записався на курси і Вадим Рендак, боєць 93-тьої окремої механізованої бригади.  Демобілізувався у 2015 році.

«На даний момент я у відпустці. Тому вільний час є. Можна послухати, повчитись. Я тут, бо хочу здобути новий навик. Можливо, зміню професію», – розповів демобілізований Вадим Рендак.

Після закінчення курсів видаватимуть сертифікати або свідоцтва Міністерства освіти України. Якщо старт проекту виявиться успішним, у подальшому на навчання набиратимуть нові групи.

Старт курсів для АТОвців з менеджменту охоронного бізнесу

«До нас прийшов представник із спеціалізованого навчального центру і запропонував організувати безкоштовні курси  з менеджменту  охоронного бізнесу для  демобілізованих. Ми допомогли набрати групу», – начальник відділу управління з  питань учасників АТО ДніпроОДА Олександр Чумак.

На курсах АТОвці зможуть опанувати спеціальність на вибір: начальник охорони, охоронець, інкасатор

«Для нас головне допомагати військовослужбовцям соціально адаптуватися до цивільного життя, у подальшому визначитися з професією», – менеджер програми «Соціальний захист військовослужбовців» представництва НАТО в Україні Крістофер Штаудт

У круглій залі ДніпроОДА пройшла вступна лекція для АТОвців


Завантажуємо ще
Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux