Опубліковано 16 квітня 2019 року, 09:30

Дитячий садок нового покоління будуємо в селищі Іларіонове – Валентин Резніченко

Посеред селища Іларіонове Синельниківського району виросла оригінальна будівля майбутнього дитсадка. Заклад у формі бджолиних стільників зводить «з нуля» Дніпропетровська облдержадміністрація. Там зможуть виховуватись 115 хлопців та дівчат. Нині тривають внутрішні роботи. Про це повідомив очільник регіону Валентин Резніченко.

«Проблема переповнених дитсадків має бути вирішена. На цьому наголошує Президент України Петро Порошенко. На Дніпропетровщині будуємо нові та реконструюємо існуючі садочки, щороку створюючи для дошкільнят тисячі нових місць.  Усе – аби діти будь-якого населеного пункту могли виховуватися та розвиватися у сучасних та комфортних умовах», - сказав голова Дніпропетровської облдержадміністрації Валентин Резніченко. 

Мешканці Іларіонового бідкаються – дошкільних закладів у селищі катастрофічно не вистачає. Чи не одразу після народження дитини батькам доводиться ставити малюка у чергу – адже дитсадки переповнені. Появі нового садочка неабияк радіють.

  «Пишаємось тим, що зараз у нашому селищі будують дитячий садок нового типу. Із його появою батьки зможуть більше не хвилюватися, що одразу після пологів треба кудись бігти і вирішувати питання з місцями», - розповіла начальник відділу освіти, культури, молоді та спорту Іларіонівської селищної ради Людмила Штанько.

Нині в садочку тривають внутрішні роботи - у майбутніх ігрових кімнатах укладають кахлі, шпаклюють стіни, монтують стелю. Незабаром підрядники перейдуть на вулицю -  облаштують кольоровою плиткою доріжки та встановлять ліхтарі.

Акцент у новому садочку зробили на енергоефективності. Тут є власна альтернативна котельня, на даху – сонячні панелі. Навіть внутрішнє подвір’я для зимового саду - із підігрівом.  Усе – аби малечі було тепло та затишно.

Мешканка селища Іларіонове Тетяна Бузон зізнається – мріє, щоб її син ходив до нового садочка.

«Дуже рада, що в нашому селищі будують такий яскравий та гарний дитсадок. Впевнена, дітям там буде комфортно та цікаво», - сказала Тетяна. 

Нині Дніпропетровська ОДА будує в регіоні п’ять сучасних дитсадків.

За чотири роки на Дніпропетровщині створили 6 тисяч нових місць для дошкільнят.

В Іларіоновому будують сучасний дитсадок

 Його зводять «з нуля» на місці пустиря

 «Пишаємось тим, що зараз у нашому селищі будують дитячий садок нового типу», - начальник відділу освіти, культури, молоді та спорту Іларіонівської селищної ради Людмила Штанько

Нині у розпалі внутрішні роботи

У дитсадку укладають кахлі, шпаклюють стіни, монтують стелю

 Вже провели опалення, каналізацію та водопостачання

 Опалюватиме дитячий садочок власна автономна котельня

 Незабаром підрядники перейдуть на вулицю -  утеплять фасад, облаштують доріжки та встановлять ліхтарі

«Дуже рада, що в нашому селищі будують такий яскравий та гарний дитсадок. Впевнена, дітям там буде комфортно та цікаво», - сказала мешканка Іларіонового Тетяна Бузон

 Новий дитсадок розрахований на 115 дошкільнят

Завантажуємо ще
Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux