Опубліковано 19 жовтня 2022 року, 16:00

Де в області отримати безоплатну правову допомогу (КОРИСНО)

Мешканці області та переселенці можуть отримати безкоштовну правову допомогу на Дніпропетровщині. Онлайн, телефоном та офлайн у спеціальних центрах. Про це повідомили у Дніпропетровській обласній військовій адміністрації.

«Кожен має право на безоплатну правову допомогу. А ще має знати, куди можна за нею звертатися. Для цього в області є спеціальні бюро й центри, де готові проконсультувати», – зазначила директорка юридичного департаменту Дніпропетровської ОВА Лілія Мягка. 

Осередки є у Дніпровському, Кам’янському, Криворізькому, Нікопольському і Павлоградському районах. Там у будні дні приймають фахівці-юристи. Контактна інформація та розклад роботи – за посиланням.

Отримати безоплатну правову допомогу можна й у деяких ЦНАПах області. Зокрема, у двох Дніпровських центрах надання адмінпослуг – Лівобережному та Правобережному. Там приймають спеціалісти департаменту правового забезпечення Дніпровської міськради. У понеділок – на лівому березі, у п’ятницю – на правому. З 10:00 до 13:00.

«Наші фахівці роз’яснюють, допомагають складати заяви та звернення. Крім документів процесуального характеру. Тих, що направляються до суду», – під час брифінгу у Дніпропетровській ОВА зазначила заступниця начальника управління департаменту правового забезпечення Дніпровської міськради Світлана Конарева. 

Головна спеціалістка управління департаменту правового забезпечення Дніпровської міськради Дар’я Бугайова каже, пункти безоплатної правової допомоги створені, аби направити, підказати, проконсультувати.

«Ми живемо  у складний час. У людей виникає багато питань правового характеру. Через війну додалася проблема відшкодування за пошкоджене обстрілами майно», – додала Дар’я Бугайова. 

Працює всеукраїнська «гаряча лінія» 0 800 213 103, телеграм-бот «Правова допомога протидії насильству», мобільний застосунок «Твоє право» та інформаційні платформи. Найперше, для людей, які постраждали від війни.

Також для отримання безоплатної правової допомоги можна звернутись до співробітників Юридичного департаменту Дніпропетровської обласної військової адміністрації.

Завантажуємо ще
Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux